Nu in het seizoen: 25x smullen van seizoensgroenten in april

Nu in het seizoen: 25x smullen van seizoensgroenten in april

Koken met seizoensgroenten, dat is altijd een goed idee! We vertellen je graag welke producten op dit moment op hun best zijn, wat je ermee kunt doen in de keuken, en hoe je ze het lekkerst klaarmaakt. Deze maand: seizoensgroenten in april.

Enkele seizoensgroenten uitgelicht

1. Andijvie

Andijvie is een pittige, licht bittere groente met een zoete kern. Snij de onderkant los en maak een voor een alle bladeren los. Spoel ze grondig in koud water om aarde te verwijderen. Server de blaadjes rauw als sla of bereid ze op dezelfde manier als kool.

2. Asperges

Tip: kook de schillen van witte asperges altijd mee en gebruik het kookwater als smaakvolle bouillon in stoofpotjes, soepen of sauzen. Héérlijk!

Voor asperges uit jouw buurt, die gegarandeerd piepen als je ze tegen elkaar wrijft: rechtvanbijdeboer.be/asperges.

3. Raapstelen

Raapstelen zijn de frisgroene jonge blaadjes en knapperige stelen van raapjes en verschillen koolsoorten. Je eet ze in een salade of gestoofd met wat room in een lekkere pasta.

4. Rabarber

Oké, rabarber is een fruitsoort, maar je kunt ‘m wel perfect gebruiken in hartige gerechten. Hoe jonger de stelen zijn, hoe minder oxaalzuur ze bevatten. De stengels zijn het lekkerst als ze twee tot vier weken oud zijn, dan zijn ze zoeter en fijner van structuur.

5. Wildpluk

Wist je dat je heel wat onkruid perfect kunt gebruiken in de keuken. Jonge brandnetels kun je nu oogsten en van smullen!

Seizoensgroenten in april

Ook genieten van seizoensfruit in april?

  • Appel
  • Rabarber
  • Pompelmoes
  • Sinaasappel

Wat denk je van deze heerlijke chocoladetaart met sinaasappel?

Meer moestuinplezier

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)