Seks na de menopauze: zo wordt vrijen weer fijn

Seks na de menopauze: zo wordt vrijen weer fijn
Getty Images

Zo’n twee derde van de Europese vrouwen heeft na de menopauze geen zin meer in seks. Dat is jammer, want vrijen kan ook na de menopauze fijn zijn. Deze tips en middeltjes kunnen helpen.

Minder zin in seks tijdens de menopauze: niet alleen tussen je oren

Ons libido wordt voor een deel biologisch bepaald. Omdat je biologische huishouding tijdens de menopauze verandert, gaat ook je libido in die periode vaak evolueren. Vooral je hormonale balans wordt tijdens de menopauze flink door elkaar geschud, waardoor je minder snel opgewonden zal raken. Ook andere veranderingen in je lichaam als gevolg van de overgang kunnen je seksleven flink onder druk zetten.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer weten over de menopauze? Lees er alles over in Libelle’s menopauzedossier, met o.a.:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)