Aan het vervellen? Daarom mag je de velletjes nooit lostrekken

Aan het vervellen? Daarom mag je de velletjes nooit lostrekken

Genoten van de zon, maar ietsje te weinig zonnecrème gesmeerd waardoor je een kleurtje hebt gekregen? Als je begint te vervellen, hebben we maar één goede raad: trek de velletjes nooit los, hoe verleidelijk het ook is. Hier is waarom!

Wat te doen bij vervellen?

Vervellen is een natuurlijke reactie van je lichaam: je stoot beschadigde huid af en maakt weer plaats voor een nieuwe. Je kunt er dus helaas niets aan doen.

Waar je wél iets aan kunt doen, is ervoor zorgen dat je verbrande huid zo snel mogelijk geneest. Blijf daarom in elk geval van de velletjes af: als je ze lostrekt, heb je een grote kans op littekentjes. De huid laat namelijk niet overal even snel los, waardoor het weefsel van je huid wordt meegetrokken.

Wil je zo snel mogelijk van die vervelende velletjes af? Dan kun je deze tips toepassen:

  • Wrijf je huid niet droog na het douchen: dep liever met een schone, zachte handdoek.
  • Hydrateer en verkoel! Smeer dagelijks aftersun of een vochtinbrengende crème. Eentje met aloë vera is een prima optie.
  • Drink voldoende water. Je huid van binnenuit hydrateren, helpt bij het herstellen van je huid.
  • Blijf zoveel mogelijk in de schaduw als je huid aan het vervellen is. Opnieuw in de zon komen als je huid nog beschadigd is, doet meer kwaad dan goed. Kun je niet anders? Bedek je huid dan met loszittende kleding of smeer elke twee uur een zonnecrème met een SPF 50.

Beter voorkomen dan genezen

Voorkomen is natuurlijk nog altijd beter dan genezen. Smeer daarom voldoende en regelmatig zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Het is een fabeltje dat je niet kunt bruinen als je een hogere factor smeert: je kunt dus maar beter naar een hogere bescherming grijpen, zodat je minder kans hebt op verbranden. Alles over zonnebescherming lees je in dit artikel!

Meer interessante artikels over je huid:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)