Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dagcrème vs. nachtcrème

Door De Redactie

Uit een onderzoek van Nivea blijkt dat een dagcrème bij veel vrouwen al een basisproduct is: 82% gebruikt het dagelijks. De nachtcrème daarentegen is veel minder ingeburgerd: nog niet de helft van de vrouwen gebruikt er één. Met dat cijfer zitten we onder het Europees gemiddelde. Tijd voor verandering?

Beschermde huid

Een dagcrème is vooral belangrijk voor de bescherming van je huid. We worden overdag aan allerlei factoren blootgesteld die onze huid beschadigen. Daarom is het belangrijk dat je een dagcreme met SPF (Sun Protection Factor) gebruikt. Want ook als de zon niet schijnt word je blootgesteld aan stralingen. 43% van de vrouwen gebruikt nog steeds een dagcrème zonder SPF, daarmee scoren we het slechtst van alle Europeanen.

Waarom een nachtcrème?

Naast een dagcrème gebruik je best ook een nachtcrème. Waar een dagcreme helpt bij het beschermen, helpt een nachtcrème bij het herstellen van je huid. Omdat huidcellen vooral 's nachts hernieuwd worden, is een nachtcreme best belangrijk. Door het stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine wordt de huid soepeler. Dat resulteert in minder diepe rimpels. Nachtcrèmes zijn doorgaans vettiger dan dagcrèmes. Dit is omdat de opname door de huid trager en diepgaander dient te gebeuren.

Huidtype

Bij het kopen van een dag- en nachtcrème is het belangrijk dat je weet welk huidtype je hebt. Iedere crème heeft namelijk zijn eigen werking. Wat voor de één fantastisch werkt, zal voor de ander niets doen. Kijk dus liever naar de ingrediënten en structuur van producten dan naar de prijs.

Partner Content