Getty Images

Zachtheid voor een zacht prijsje: 11x warme truien onder 30 euro

Door Jolien Thieleman

Onmisbaar in de herfst, zo’n warme trui als trouwe metgezel op frisse dagen. Deze 11 streelzachte en vooral betaalbare truien dragen we heel het najaar door!

Maar eerst nog een aantal combinatietips

Een (wollen) trui kun je eindeloos combineren: van een warme outfit voor een boswandeling en een luilekkere namiddag in de zetel, tot zelfs een outfit voor een feestje.

  • Je kunt je trui uiteraard dragen op een broek, maar ook op een rok en zelfs een jurk. Kies in dat geval voor een korte trui (een zogenaamd ‘cropped’ exemplaar), waarmee je je taille benadrukt en meer vorm in je figuur creëert.
  • Een korte trui draag je automatisch in je middel. Is dat niet het geval, of is je trui wat langer? Stop ‘m dan in je broek of rok en laat een beetje bloezen. Als je een jurk draagt, dan kun je ‘m tussen het striklint stoppen. Of je draagt een riempje in je taille.
  • Het is altijd mooi als de kleur van je trui eventueel terugkomt in de print van je rok of jurk, maar wees ook niet bang om verschillende kleuren te mixen en te matchen.
  • Een trui op een jeans of effen broek kan uiteraard ook prima. Stem in dat geval je accessoires op je trui af. Experimenteren is de boodschap!
  • Onder je trui kun je verschillende dingen dragen. Kies voor een simpel topje, een blouse met een (oversized) kraag of een fijn rolkraagtruitje.
  • Hou het lekker comfortabel, want een trui hoeft zeker niet te strak te zitten. Oversized is in!
  • Let wel: een trui met veel volume combineer je best met een strakker onderstuk. Een broek die aansluitend aan je billen zit of een rechte rok, bijvoorbeeld. Zo ziet het geheel er niet te bombastisch uit.

11x truien onder 30 euro

1

Herfstroze

VERO MODA, € 24,99

2

Combinatietopper

H&M, € 24,99

3

Ballonmouw

VILA, € 29,99

4

Een streepje voor

Pieces, € 29,99

5

Trendy lila

Tom Tailor, € 29,99

6

Knallen in kobalt

warme trui

C&A, € 29,99

7

Keurige kraag

warme trui

Kiabi, € 22

8

Bonjour

warme truien

Next, € 29

9

Streelzacht in wol

warme truien

Mango, € 29,99

10

Klaar voor het najaar

truien

JDY, € 29,99 bij e5.

11

Wauw-blauw

truien

Bel & Bo, € 25

Hoe verzorg je een (wollen) trui?

Een degelijke trui gaat jaren mee als je ‘m goed verzorgt.

  • Stop ‘m dus niet zomaar bij je gewone was. Hoe je je trui best kunt wassen, drogen en verzorgen, lees je hier.
  • Hangt er al een trui in je kast, maar draag je ‘m amper omdat hij zo vreselijk prikt? Surf dan gerust nog even door naar dit artikel, boordevol makkelijke tips om het kriebelen te verzachten.
  • Hier lees je ten slotte hoe je pluisjes makkelijk van je trui kunt verwijderen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content