Zo veel moet je gebruiken van je favoriete schoonheidsproducten

Zo veel moet je gebruiken van je favoriete schoonheidsproducten

Wist je dat we eigenlijk te veel van onze beautyproducten gebruiken? Zonde voor je geld en voor je huid, want te veel van het goede kan net averechts werken. Zoveel heb je eigenlijk écht nodig om alles uit je favoriete schoonheidsproducten te halen.

Dagcrème

Dagcrème is onmisbaar in je beautykastje: het beschermt en hydrateert je huid, waardoor je gelaat zal stralen. Smeer wel niet meer dan de grootte van een amandelnootje over je hele gezicht, hals en decolleté. Gebruik je meer, dan bestaat de kans dat je poriën verstoppen waardoor de crème niet goed wordt opgenomen.

Oogcrème

Oogcrème zit dikwijls in een kleine tube. Per oog heb je er dan ook maar een rijstkorreltje van nodig.

Serum

Een serum is erg geconcentreerd, waardoor je maar een erwtje nodig hebt voor je hele gezicht. De meeste serums smeren erg vlot uit en trekken snel in. Meer gebruiken is dan ook slecht voor je portemonnee, aangezien serums niet de goedkoopste producten zijn. Gebruik je een serum op basis van hyaluronzuur? Lees dan ook even dit.

Make-up remover of reinigingsmelk

Goed reinigen is heel belangrijk voor je naar bed gaat. Gebruik daarom make-up remover of reinigingsmelk ter grootte van een kleine aardbei om je gezicht goed schoon te maken. Gebruik niet meer, want dat kan je huid uitdrogen.

Scrub

Met scrub spring je best zuinig om. Je hebt slechts een amandelnootje nodig om je gelaat te ontdoen van de dode huidcellen.

Nachtcrème

Nachtcrème zorgt ervoor dat je huid goed kan herstellen als je slaapt. Je hebt er erg weinig van nodig: een hoeveelheid ter grootte van een rozijn is meer dan genoeg. Je huid neemt de ingrediënten ’s nachts namelijk makkelijker op.

Shampoo

Om te vermijden dat je de natuurlijke oliën uit je haar spoelt, knijp je best niet meer dan een braambes shampoo in je hand. Als je haar goed nat is, zal het van zichzelf beginnen schuimen.

Conditioner

Ook van conditioner heb je minder nodig dan je denkt. Wist je dat een hoeveelheid ter grootte van een kers genoeg is? Dep de puntjes van je haar droog en masseer het goed in vooraleer je het grondig uitspoelt. Je haar zal glanzen en minder zwaar aanvoelen!

Bron: Margriet.nl – Beeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)