Zwemmen met make-up: schadelijk voor je huid?

Zwemmen met make-up: schadelijk voor je huid?
Shutterstock

Zalig is het, zo’n frisse duik in het zwembad. Maar is het schadelijk voor je huid om te zwemmen met make-up, of is het beter om eerst te reinigen?

Zwemmen met make-up

Terwijl het voor sommigen nutteloos lijkt om make-up aan te brengen voor het zwemmen, blijkt uit onderzoek dat weinig vrouwen aan het zwembad vertoeven zonder een likje foundation, bronspoeder en mascara. Zolang je je huid goed beschermt tegen de schadelijke uv-stralen van de zon is dat natuurlijk geen probleem, maar wat gebeurt er als je in het water springt?

Beschermlaagje

Volgens experts kan het geen kwaad om te zwemmen met make-up. Sterker zelfs: het kan goed zijn voor je huid, op voorwaarde dat je eerst zonnecrème smeert en daarna producten met een zonnefactor gebruikt. Dat laagje beschermt je huid tegen het ruwe zout- of chloorgehalte in het water, waardoor je minder kans hebt op irritaties. Telkens je weer uit het zwembad gaat, is het wel verstandig om opnieuw een zonnecrème of -spray aan te brengen.

Reinigen

Zwemmen met make-up kan dus geen kwaad, maar het is wél belangrijk om je huid  meteen erna te reinigen. Dermatologen raden dit vooral bij zout- en chloorwater aan, omdat het je huid kan uitdrogen en bacteriën met zich kan meebrengen. Make-up zou dit effect nog versterken. Een klein toilettasje meenemen naar het zwembad is dus zeker geen overbodige luxe!

Meer weetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)