Zwemmen met make-up: schadelijk voor je huid?

Zwemmen met make-up: schadelijk voor je huid?

Bij warm weer is het zalig om een frisse duik te nemen in het zwembad. Maar kan het dan kwaad om make-up op je gezicht te hebben?

Terwijl het voor sommigen nutteloos lijkt om make-up aan te brengen voor je gaat zwemmen, blijkt uit onderzoek dat weinig vrouwen aan het zwembad vertoeven zonder een likje foundation, bronspoeder en mascara. Zolang je je huid goed beschermt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon is dat natuurlijk geen probleem, maar wat gebeurt er als je in het water springt?

Beschermlaagje

Volgens experts kan het geen kwaad om te zwemmen met make-up. Sterker zelfs: het kan zelfs goed zijn voor je huid, op voorwaarde dat je eerst zonnecrème smeert en daarna waterproof producten met een zonnefactor gebruikt. Dat laagje beschermt je huid tegen het ruwe zout- of chloorgehalte in het water, waardoor je minder kans hebt op irritaties.

Reinigen

Zwemmen met make-up kan dus geen kwaad, maar het is wél belangrijk om je huid  meteen erna te reinigen. Dermatologen raden dit vooral bij zout- en chloorwater aan, omdat ze je huid uitdrogen en bacteriën met zich kunnen meebrengen. Make-up zou dit effect nog versterken. Een klein toilettasje meenemen naar het zwembad of het strand is dus zeker geen overbodige luxe!

Beeld: Shutterstock

Meer zomerse weetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)