Last van muggen? Haal deze planten in huis!

Gezoem rond je oren, jeukende bultjes op je lijf… Als er één ding minder leuk is aan de zomer, dan zijn het wel die vervelende muggen. Gelukkig hoef je niet meteen met chemische middeltjes aan de slag om ze op afstand te houden, deze planten helpen ook!

Deze planten houden muggen op afstand

Planten met citroengeur

Citroen ruikt voor ons fris en aangenaam, muggen zijn er iets minder dol op. Zet daarom een citroenmelisse, citroengeranium of citroentijm in je tuin, op het terras of in je slaapkamer!

Lavendel

Lavendel of lavendelolie ruikt heerlijk en stoot niet alleen muggen af, maar ook vliegen en motten.

Kattenkruid

De geur van kattenkruid is vergelijkbaar met die van munt. Muggen houden er niet van, dus ze blijven ver weg van deze plant. Katten daarentegen zijn er wél dol op!

Basilicum en rozemarijn

Sommige tuinkruiden zijn niet alleen handig in de keuken, ook in de strijd tegen muggen helpen ze een handje. De geur van rozemarijn houdt muggen op afstand en de olie die vrijkomt uit de blaadjes van basilicum zouden helpen tegen de jeuk van muggenbulten.

Tomatenplant

Wist je dat de geur van een tomatenplant ook muggen afschrikt? Wie deze zomer een moestuin vol tomaten heeft, zal dus ook weinig last hebben van muggen!

Afrikaantjes

Tagetes, in de volksmond ‘Afrikaantjes’ of ‘stinkertjes’ genoemd, is ook een prima muggenverjager. Ze verspreiden een aroma dat voor ons lekker ruikt, maar voor muggen iets minder!

Ook iets voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content