© Getty Images

Inspiratie voor kerstdecoratie: 10 leuke Pinterest-ideetjes

De feestdagen komen steeds dichterbij en ja, wij hebben wel zin om het dit jaar nog een tikkeltje orgineler aan te pakken. Jij ook? We verzamelden de leukste inspiratie voor kerstdecoratie via Pinterest.

Inspiratie voor kerstdecoratie

1. Ladder-kerstboom

Geen kerstboom in huis kunnen halen of gewoon zin in iets anders dit jaar? Haal die oude ladder van onder het stof en drapeer daar je lichtjes en kerstballen rond. Ook een grappig idee voor wie volop aan het verbouwen is! Maak het geheel zo bont of zo sober als je zelf wilt. Vergeet geen ster op de bovenste sport te zetten!

2. Haal de natuur naar binnen

Die doorzichtige kerstballen die je in knutselzaken koopt, hoef je niet altijd heel uitbundig te versieren. Met een eenvoudig blad of takje erin maak je er Scandinavisch getinte prachtstukken van. Hang ze daarna in je kerstboom of tover ze om tot een leuk tafelstuk.

3. Zet een boekenboompje op

Als echte boekenwurm kun je ook tijdens de kersttijd je hart ophalen. Stapel je lievelingsboeken in kerstboomvorm en werk het geheel af met gezellige lichtjes en een uit de kluiten gewassen dennenappel.

4. Adventskrans 2.0

Ook een adventskrans hoeft niet superklassiek te zijn. Zoek een aantal mooie buigzame stokken hout, maak er 4 lange dinerkaarsen op vast en versier met elementen uit je wintertuin en enkele kaneelstokjes. Ingetogen, maar wél indrukwekkend!

Onze Libelle-bloemenexpert Gudrun maakte voor ons ook zo’n mooie variatie op de klassieke adventskrans!

5. Papieren sterren

Deze ornamenten zijn helemaal iets voor paper lovers. Er moeten wel enkele pagina’s voor sneuvelen, dus kies misschien niet je favoriete roma.n 😉 Knip enkele symmetrische sterren uit, vouw ze in twee en kleef de verschillende sterren aan elkaar.

Fan van papieren kerstballen? Libelle-stylist Harald legt je dan graag uit hoe je zelf leuke exemplaren kunt maken.

6. Decoratie om van te snoepen

Nog op zoek naar inspiratie voor jouw winterwonderland? Waarom pak je het dit jaar niet eens lekker suikerzoet aan? Hier geldt: more is more. Je zou zelfs voor een roze kerstboom kunnen gaan!

7. Alternatieve boom

Als je niet zo’n fan van de klassieke kerstboom bent of gewoon de plaats er niet voor hebt, dan kun je natuurlijk ook voor iets helemaal anders kiezen. Een grote cactus (al dan niet echt), ficus of andere kamerplanten kunnen óók dienstdoen als feestboom.

8. In en onder glas

Heb je nog ergens een oude visbokaal of vaas rondslingeren? Probeer er dan eens een feeëriek kersttafereeltje in te maken. Zo gezellig om te doen! Werk met kerstverlichting op batterijen en versier naar eigen smaak. Instant sfeer!

9. Versier de ramen

Wil je geen opzichtige versiering, maar wel de gezellige kerstsfeer in huis halen? Kies dan voor leuke raamdecoratie zoals een raamtekening of lichtjes aan het raam.

10. Gezinsknutsels

Ga samen met je kinderen aan de slag voor zo’n leuk zelfgemaakt tafereeltje. Verf een oude schoendoos in een leuke kleur, hang er lichtjes in en maak een leuk kerstverhaal met valse sneeuw en kleine kerstbomen. Of voor de fijne vingers: waarom niet eens een leeg luciferdoosje proberen?

Nog meer kerstplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content