Inspiratie voor kerstdecoratie: 10 leuke Pinterest-ideetjes

Inspiratie voor kerstdecoratie: 10 leuke Pinterest-ideetjes

De feestdagen komen steeds dichterbij en ja, wij hebben wel zin om het dit jaar nog een tikkeltje orgineler aan te pakken. Jij ook? We verzamelden de leukste inspiratie voor kerstdecoratie via Pinterest.

Inspiratie voor kerstdecoratie

1. Ladder-kerstboom

Geen kerstboom in huis kunnen halen of gewoon zin in iets anders dit jaar? Haal die oude ladder van onder het stof en drapeer daar je lichtjes rond. Ook een grappig idee voor wie volop aan het verbouwen is! Maak het geheel zo bont of zo sober als je zelf wilt. Vergeet geen ster op de bovenste sport te zetten!

2. Haal de natuur naar binnen

Die doorzichtige kerstballen die je in knutselzaken koopt, hoef je niet altijd heel uitbundig te versieren. Met een eenvoudig blad of takje erin maak je er Scandinavisch getinte prachtstukken van. Hang ze daarna in je kerstboom of tover ze om tot een leuk tafelstuk.

3. Zet een boekenboompje op

Als echte boekenwurm kun je ook tijdens de kersttijd je hart ophalen. Stapel je lievelingsboeken in kerstboomvorm en werk het geheel af met gezellige lichtjes en een uit de kluiten gewassen denappel.

4. Adventskrans 2.0

Ook een adventskrans hoeft niet superklassiek te zijn. Zoek een mooi stuk hout, maak er 4 lange dinerkaarsen op vast en versier met elementen uit je wintertuin en enkele kaneelstokjes. Ingetogen, maar wél indrukwekkend!

Floriste Gudrun maakte voor ons ook zo’n mooie adventskrans!

5. Literaire sterren

Deze ornamenten zijn opnieuw helemaal iets voor boekenfans. Er moeten wel enkele pagina’s voor sneuvelen, dus kies misschien niet je favoriete roman ;-). Knip enkele symmetrische sterren uit, vouw ze in twee en kleef de verschillende sterren aan elkaar.

Fan van papieren kerstballen? Libelle-stylist Harald legt je dan graag uit hoe je zelf leuke exemplaren kunt maken.

6. Decoratie om van te snoepen

Nog op zoek naar inspiratie voor jouw winterwonderland? Waarom pak je het dit jaar niet eens lekker suikerzoet aan? Hier geldt: more is more. Je zou zelfs voor een roze kerstboom kunnen gaan!

7. Alternatieve boom

Als je niet zo’n fan van de klassieke kerstboom bent, dan kun je natuurlijk ook voor iets helemaal anders kiezen. Een grote cactus (al dan niet echt), ficus of andere kamerplanten kunnen óók dienstdoen als feestboom.

8. Onder een stolp

Niets zo gezellig als een glazen stop met lichtjes erin. Kies voor kerstverlichting op batterijen en versier er een kleine kerstboom mee. Een kleine moeite, maar wel instant sfeer!

9. Versier de ramen

Wil je geen opzichtige versiering, maar wel de gezellige kerstsfeer in huis halen? Kies dan voor leuke raamdecoratie zoals een raamtekening of lichtjes aan het raam.

10. Zelfgemaakt tafereeltje

Ga samen met je kinderen aan de slag voor zo’n leuk zelfgemaakt tafereeltje. Verf een oude schoendoos in een leuke kleur, hang er lichtjes in en maak een leuk kersttafereel met valse sneeuw en kleine kerstbomen.

Nog meer kerstplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)