©Getty Images

Zo creëer je de Japandi-stijl in huis

Door Sara Dekens

Zo op het eerste gezicht zou je niet denken dat Japan en de Scandinavische landen veel met elkaar gemeen hebben, maar als het op interieur aankomt, zien we wel een gemene deler: simpele, natuurlijke elementen en comfort. Dus de combinatie, de Japandi-stijl, zie je dan ook steeds meer in interieurs. 

Wat is Japandi?

Japandi is de perfecte combinatie van de Scandinavische functionaliteit en het Japanse minimalisme. In dit interieur vind je voornamelijk neutrale kleuren en natuurlijke materialen, met de focus op handgemaakte, kwaliteitsvolle spullen.

Duurzaamheid is superbelangrijk in deze stijl. Het feit dat steeds meer mensen op zoek gaan naar milieuvriendelijke alternatieven, ook in hun interieur, is een van de redenen van de populariteit van deze trend.

Hoe haal je de Japandi-stijl in huis?

1. Natuurlijke materialen

Ben je fan van ‘Hygge’, het Deense concept dat gezelligheid en huiselijkheid uitstraalt? Dan is de kans groot dat je al in de richting van Japandi aan het denken bent. Ga voor natuurlijke materialen zoals onbehandeld hout of bamboe, maar ook rotan en linnen passen perfect binnen het concept. Zowel in de meubelkeuze als bij decoratie. Vloerkleden mogen gerust wat ruwer zijn en zelfs handgemaakt. Tot slot voeg je voldoende groentinten en planten toe, zodat je op een authentieke manier de natuur in huis haalt.

2. Minder rommel

Ontspullen of zorgen voor minder rommel in huis past perfect in de Japandi-stijl. Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden en ruim regelmatig op. Zeker als je thuis werkt, is dat laatste belangrijk. Berg aan het einde van de dag jouw werkspullen en het speelgoed van de kinderen op, en je zult je meteen een stuk rustiger voelen. Zen!

3. Handwerk

De focus van Japandi ligt op vakmanschap. De cultuur van steeds nieuwe spullen kopen en je oude weggooien past hier absoluut niet in. Knap oude spullen op in plaats van ze meteen te vervangen. Heb je toch iets nieuw nodig, ga dan bewust op zoek naar stukken waarvan je weet dat ze de tand des tijds zullen doorstaan. Duurzaamheid en liefde voor onze planeet staan centraal in dit interieur.

Bron: Thespruce.com

Nog meer interieurtips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content