©GettyImages

8x inspirerende opbergideeën voor een rommelvrij huis

Door Rani Merckx

Dit artikel maakt deel uit van het slim-opruim-plan van Libelle. Ook gratis deelnemen? Schrijf je hier in!


Opruimen is niet het leukste klusje in huis, maar wel een heel dankbaar. Want hoe vervelend het soms ook mag zijn, het eindresultaat is altijd een verademing, en iets om fier op te zijn. Kijk maar naar deze inspirerende opbergideeën!

8x verrassende opbergideeën

1. Beau bureau

Je productiviteit schiet ongetwijfeld de hoogte in als je bureauruimte er ordelijk en gestructureerd bij ligt!

 

2. Kleine helpers

Opruimen hoef je heus niet alleen te doen. Stimuleer je kinderen om het huis netjes te houden, door leuke patronen en kleuren te gebruiken in hun speel- of slaapkamer!

3. Handige Henriette

Heb jij al eens uren zitten zoeken naar je tweede tuinhandschoen? Of waar heb je die hamer ook alweer gelegd? Voor een groot of klein project: organisatie is de sleutel tot succes!

4. Kleine wasjes, grote wasjes

De was doen is een tijdrovende klus, maar niet als je alles mooi sorteert en praktisch opstelt!

5. Zout of suiker?

Trek jij alle voorraadpotten open om te ruiken of te proeven wat er precies in zit? Met een label, sticker of wat krijt weet je zo welke bloemsoorten of specerijen je in de kast hebt staan. En het oogt ook nog eens mooi!

6. Keurige kleerkast

Heb je nooit iets om aan te trekken, hoewel die uitpuilende kleerkast duidelijk iets anders vertelt? Gedaan met voor je uit te staren naar die ene perfecte outfit: door je kleren ordelijk uit te stallen, is de keuze zo gemaakt.

7. Voor veel kookplezier

Niet zoveel kastruimte, maar wel een uitgebreide collectie kookboeken? Stel ze tentoon! Hang een boekenplank tegen de muur of de zijkant van je keukenkast, en etaleer je kookboeken. Inspiratie à volonté, en je hoeft geen uren meer te zoeken naar dat ene goede recept.

8. Wees welkom

Wil jij dat de gasten die jij welkom heet zich ook meteen thuis voelen in jouw huisje? Zorg dan voor een flitsende entree. Denk maar aan een leuke deurmat, een zitbank die fungeert als extra opbergruimte én waarin je je schoenen kwijt kunt, een mooie huisplant,…

Bron: marthastewart.com

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content