Getty Images

Heerlijk geurtje voor je lakens of kleding? Welkom wasparfum!

Door Sara Dekens

Heerlijk geurende was die net uit de machine komt … Die zalige geur wil je het liefst zo lang mogelijk bij je dragen. In Italië is wasparfum al langer bekend, maar langzaamaan verovert het ook de lage landen. Ken jij het al?

Wat is wasparfum?

Wasparfum is een geconcentreerd parfum dat je toevoegt in het bakje van de wasverzachter. Het is zuinig in gebruik en wordt gelijkmatig met het spoelwater verdeeld, waardoor je extra lang kunt genieten van je favoriete geur.

Wat zijn de voordelen van wasparfum?

  • De geur blijft veel langer behouden dan die van wasmiddel of wasverzachter. Ook na een paar dagen zal je was nog naar je favoriete geur ruiken.
  • Je hoeft geen wasverzachter te gebruiken. En dat is goed nieuws, want het heeft nadelen: zo laat het bijvoorbeeld een laagje achter op je kleding, waardoor de stoffen minder goed ademen en het zijn natuurlijk ook extra chemische stoffen die belastend zijn voor het milieu.
  • Je kunt het voor alle soorten was gebruiken.
  • De geur is geconcentreerd, dus het is zuinig in gebruik. Je kunt de sterkte van de geur bovendien makkelijk aanpassen aan je eigen behoefte.
  • Ook als je zelfgemaakt wasmiddel of wasnoten gebruikt, kun je het met wasparfum combineren.
  • Gebruik je je droogtrommel? Dan kun je ook enkele druppels wasparfum op je droogballen sprenkelen voor een heerlijk frisse geur.
  • Het is niet schadelijk voor je wasmachine of droogkast.

Tips:

Als je wasparfum gebruikt, kun je ook een beetje azijn in het bakje voor de wasverzachter gieten in combinatie met je favoriete geurtje. Ook azijn zorgt ervoor dat je was lekker zacht uit de machine komt, maar zonder de nadelen van wasverzachter.

Niet alleen voor je was

Wist je trouwens dat wasparfum multifunctioneel is?

Gebruik een druppeltje ervan in je stofzuigerzak of je poetswater en je hele huis ruikt fris na het schoonmaken! Heb je een mat aan je voordeur liggen? Dan kun je ook hier gerust een druppeltje wasparfum op sprenkelen. Zo wordt elke bezoeker getrakteerd op een heerlijk geurtje.

Wasparfum: enkele favorieten

Er zijn heel wat wasparfums op de markt. Het is dus een kwestie van een geurtje te vinden dat het best bij je past. Let ook zeker op de samenstelling en de verpakking. Bepaalde parfums zitten in een plastic flesje, terwijl je ook duurzamere alternatieven vindt.

1

Waft

wasparfum geurtje wasmiddel wasverzachter

Het wasparfum is veganistisch, GMO-vrij, biologisch afbreekbaar en vrij van kleurstoffen en ftalaten. Het kleine glazen flesje is makkelijk te vervoeren en op te bergen. Een flesje van 10 ml is voldoende voor 20 wasbeurten.

Waft wasparfum Spring Freshness 10 ml (Leven zonder afval, € 4,95)

2

Wasgeurtje

wasparfum geurtje wasmiddel wasverzachter

De frisse en delicate wasparfums van Wasgeurtje komen rechtstreeks uit Italië, bevatten geen parabenen en zijn gemaakt op basis van etherische oliën.

Wasgeurtje Blossom Drip (Wasgeurtje, € 14,95)

3

The Laudry Store

wasparfum geurtje wasmiddel wasverzachter


The Laundry Store wasparfum Crystal 225 ml (Washok.nl, € 14,95)

4

Il Bucato di Adele

wasparfum geurtje wasmiddel wasverzachter

Il Bucato di Adele Frisse was 150 ml (Il Bucato di Adele, € 9,95)

5

B&B

wasparfum geurtje wasmiddel wasverzachter


B&B Italiaans Wasparfum Lavendel 250ML (Bol.com, € 16,95)

TIP: weet je niet welke geur het best bij jou past? De meeste merken bieden een proefpakketje aan. Ook leuk om cadeau te geven!

Nog meer wastips voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content