Zo kweek je zelf de beste courgettes

Heb je geen groene vingers maar spreekt het idee van een moestuintje je wel aan? Courgette planten is dan alvast een goede start voor jou. Je gelooft haast niet dat uit zo’n klein pitje zo’n mooie plant ontstaat die je kilo’s eetplezier geeft.

Courgette planten, da’s kinderspel

Zo plant je courgettes

    • Vul potjes van minimum tien centimeter met goede moestuingrond, en duw in elk potje een zaadje van een courgette, met twee vingers, zo’n twee centimeter diep.
    • De plantjes verdragen geen vrieskou, dus zet ze eerst binnen op je vensterbank.
    • Na een week of twee komt er een stengeltje boven met twee blaadjes. De plantjes groeien heel snel en kunnen al meteen zo’n 7 centimeter zijn. Tot week vier hou je de plant op je vensterbank, nadien wordt ‘ie te groot.
    • Na IJsheiligen, vanaf half mei, is de plant klaar om buiten in volle grond gezet te worden. Zoek een zonnig plekje uit en laat maar groeien, nu kan er niet veel meer mislopen. Laat de plant enkel niet uitdrogen.

De courgetteplant krijgt trouwens mooie oranje bloemen die ook perfect eetbaar zijn. Eens de plant is vertrokken, geniet je een hele zomer lang van de vruchten. Oogst wanneer de courgettes nog jong zijn want die hebben de meeste smaak.

Je zult merken: courgettes genoeg deze zomer! Daarom geven we je alvast enkele lekker-ideetjes mee voor je ze weggeeft aan de buren, vrienden of familie:

8x courgette op je bord

Wil je graag nog meer recepten? Klik dan hier. Of lijkt courgetteconfituur jou iets?

Ook leuk om te lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content