5 leuke dingen om met de kinderen te doen in de krokusvakantie

5 leuke dingen om met de kinderen te doen in de krokusvakantie
Getty Images

De krokusvakantie is alweer in aantocht. Wie dacht dat hij zich dit jaar door de coronamaatregelen zou moeten vervelen, is grondig mis. Wij tippen 5 leuke activiteiten die ervoor zorgen dat de vakantie voorbij is voor je er erg in hebt.

Krokuskriebels

Meer dan honderd musea zetten deze vakantie hun deuren open voor de tiende editie van Krokuskriebels. Het initiatief heeft als doel families te laten kennismaken met musea en hun aanbod door het organiseren van leuke (coronaproof) activiteiten. Van zoektochten over belevingsparcours tot creatieve ateliers, allemaal om de verbeelding te prikkelen en aan te wakkeren. Nieuw dit jaar zijn de activiteiten op maat van families met tieners tussen 10 en 14 jaar, aangezien zij tot de moeilijkst te bereiken doelgroep behoren als het op musea aankomt.

DIY-pakketten

Dé ultieme binnenactiviteit tijdens de vakantie: knutselen. De Gentse Tina Kunini richtte een paar maanden geleden haar creatief platform Studio Jo’zi op, waar ze verschillende DIY-pakketten aanbiedt om mee aan de slag te gaan. Die bevatten alle benodigdheden om jullie creatieve project tot een goed einde te brengen, zodat jij niet van winkel naar winkel moet rijden om alles te verzamelen.

Cinema at home

Het JEF Festival, een filmfestival voor de jeugd, gaat dit jaar online door. De hele maand februari kun je online de allermooiste kinder- en jeugdfilms bekijken. Extra leuk: met de Bouw-je-eigen-festival-box boxen jullie gewoon jullie eigen festival in elkaar. In de box zitten opdrachtboekjes, materiaal voor de opdrachten, gadgets én de doos kun je achteraf ombouwen tot beamer. Hoe tof is dat?!

Theaterwandeling

In twaalf verschillende gemeentes in Vlaanderen kun je terecht voor theaterwandelingDe Vos in het bos‘. Neem je gezin mee op pad, zoek de QR-codes en laat je verrassen door grappige verhaaltjes en taferelen over een hongerige vos die op zoek is naar een heerlijk maal …

Carnaval

Misschien lopen jullie tijdens de krokusvakantie carnavalsstoeten af, maar dat is dit jaar helaas niet mogelijk. Niets weerhoudt jullie ervan om thuis zelf een carnavalsstoet te organiseren. Haal de verkleedkoffer van onder het stof (of knutsel zelf een leuk kostuum in elkaar) en laat je kroost elke ochtend een outfit samenstellen. Zet de gekste carnavalsmuziek op en laat je kinderen dansen of meelopen over een zelfgebouwd parcours in de living of de tuin. Pret verzekerd!

 

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)