Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Weekenduitstapjes in de kijker: onze top 5 voor dit weekend

Er zijn dit weekend weer heel wat leuke uitstapjes over het hele land. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Of je nu wandel- of kunstliefhebber bent of juist verbouwplannen hebt, je vindt in onze selectie weekenduitstapjes zeker iets dat je aanspreekt!

5x de leukste weekenduitstapjes

Dagje Brussel met vriendinnen op Internationale Vrouwendag

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dé ideale dag om samen met je
vriendinnen het vrouw-zijn te vieren! In Brussel kun je dit weekend aan heel wat activiteiten deelnemen. In de hoofdstad vieren ze van woensdag 4 tot en met woensdag 11 maart zelfs een hele ‘Week van de rechten van de vrouw’.
Het thema van deze editie is ‘de bondgenoten van de strijd voor vrouwenrechten’. De boodschap is dat ook mannen als bondgenoten het feminisme en de weg naar gendergelijkheid kunnen steunen. Ga naar je favoriete activiteit uit de brochure en ga nadien gezellig iets eten! Heb je niet direct iemand om mee weg te gaan? Schrijf je dan in op ons Libelle Vriendinnenplatform en wie weet vind jij wel het perfecte maatje om mee op stap te gaan.

Niet te missen: laatste weekend van Batibouw!

Batibouw zet zijn laatste weekend in. Heb je (ver)bouwplannen? Breng dan zeker nog een
bezoekje aan de beurs in Brussels expo! Dit jaar wordt er extra veel aandacht besteed aan
‘anders leven’. Er zijn ook twee nieuwe themaroutes: een ecologische en een innovatieve. Tot slot is er voor het eerst ook een zone die in het teken staat van verhuizen. Handig als je verhuisplannen hebt! En er zijn ook weer heel wat handige renovatiesnufjes te vinden!
Batibouw is dit weekend open van 10 uur tot 18.30 uur. Tickets voor volwassenen kosten online € 13,50 en € 15 aan de kassa.

Ben je volop aan het renoveren en kun je nog wel wat extra tips gebruiken? Neem dan zeker een kijkje in ons uitgebreide renovatiedossier.

‘Tussen Hemel en Aarde’ in Leuven

Na een jarenlange renovatie is de Leuvense Sint-Pieterskerk aan de Grote Markt vanaf dit weekend weer volledig gerestaureerd te aanschouwen. Dit betekent dan ook meteen het openingsweekend van de tentoonstelling ‘Tussen Hemel en Aarde’ binnenin de kerk. Zo is ‘Het Laatste Avondmaal’ van Vlaamse Meester Dieric Bouts er te bewonderen. Ideaal voor kunstliefhebbers! Met een nieuwe ‘mixed reality’-beleving kun je zelfs bijna letterlijk deel uitmaken van dat avondmaal. Op de Grote Markt is er bovendien ook nog een écht avondmaal. Van 18 uur tot 21 uur kun je voor € 10 iets eten op het volksfeest. Tijdens de festiviteiten dit weekend zal ook Jeroen Meus formeel het ereburgerschap van Leuven krijgen.

Wandelen én ontdekken in Kanne, Limburg

Deze maand is er elke zondag een begeleide dorpswandeling door Kanne, op een boogscheut van de Nederlandse grens. Het dorp wordt ook wel ‘de Parel van de Jekervallei’ genoemd! Tijdens de wandeling ontdek je onder meer de vele mergelgebouwen, de mooie natuur en toont een molenaar je hoe hij zijn graan maalt. De wandeling duurt ongeveer drie uur en is afgerond vier kilometer lang. Deze wandeling is dus ook geschikt voor minder getrainde wandelaars!
Start: om 14 uur aan het Statieplein. Het basistarief is 2,50 euro.

Stoffenliefhebbers, opgelet!

Ben je een frequent naaister of wil je graag die naald en draad nog eens oppakken? Dan is
Brugge op zondag de place to be, want het stoffencircus houdt er halt! Deze stoffenbeurs in openlucht trekt rond in België, Nederland en Duitsland en verzamelt minstens 100 kraampjes met modestoffen en fournituren. De markt staat op het plein ‘t Zand en is open van 10 uur tot 17 uur. De toegang is gratis. De stoffen daarentegen, zijn natuurlijk wél betalend.

Nog een extraatje toevoegen aan je weekenduitstapjes?:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!