Snel honger? Vermijd dan deze ontbijtproducten

Snel honger? Vermijd dan deze ontbijtproducten
Getty Images

Heb jij ook zo snel honger doorheen de dag? Neem dan je ontbijt, dé belangrijkste maaltijd van de dag, maar even kritisch onder loep. Niet alle ontbijtproducten zijn immers even voedzaam. Wij lijsten er een paar voor je op:

1. Light yoghurt

Een bakje yoghurt is gezond én lekker, maar vermijd de light varianten. Die bevatten weinig calorieën, te weinig om je voormiddag mee door te komen. Kies liever voor Griekse yoghurt (zonder toegevoegde suikers) voor een goeie portie broodnodige proteïnen.

2. Kant-en-klare smoothies

Meegebracht van de winkel om morgen snel achterover te slaan voor je naar je werk vertrekt? Geen goed idee, want deze smoothies zitten propvol toegevoegde suikers. Maak ‘m dus liever zelf met bvb. kefir, amandelmelk of kokosmelk.

3. Granola

De kant-en-klare variant uit de supermarkt, die schrap je best van je ontbijtmenu. Want ook hier zitten weer erg veel suikers in. Zelf maken is zoveel lekkerder, gezonder en helemaal niet moeilijk.

4. Vezelarme ontbijtgranen

Zoete ontbijtgranen, ze zijn erg populair, vooral bij kinderen. Maar ook hier een overdosis aan suiker. Wil je dat je kind energie genoeg heeft om de dag door te komen, vervang deze ontbijtgranen dan door zelfgemaakte ontbijtrepen met noten en gedroogde vruchten of zelfgemaakte granola.

5. Enkel een sapje

De (groene) zelfgemaakte sapjes uit de juicer, ze zijn heel hip. En uiteraard ook gezond. Maar daarmee alleen zul je de voormiddag niet doorkomen. Zorg dat je aanvult met een gezonde dosis proteïnen, met bvb. havermout of een omeletje.

Bron: elleeten.nl

Dit wil je vast ook even lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)