5 tips voor een stralende blik

Door De Redactie

Niet tevreden met die kraaienpootjes en kringen onder je ogen? Met deze tips schakel je in 5 stappen over van een vermoeid naar een stralend stel kijkers!

Stap 1: Even ontspannen met een maskertje

Wie vermoeide, gezwollen ogen heeft, kan kiezen voor een extra verzorgend oogmasker. Zo krijgen ze wat rust en heeft de huid eromheen de kans om zoveel voedende en ontzwellende stoffen op te nemen als nodig.

Stap 2: Een serum voor een extra boost

Als je snel resultaat wilt zien, is een kuurtje met een serum een goed idee. Een serum bevat namelijk een hogere concentratie werkzame stoffen dan een crème. Door de waterachtige textuur kunnen ze beter en dieper in de huid dringen en zijn ze extra effectief.

Stap 3: Oogcrème om te kalmeren en hydrateren

Terwijl een serum de huid om je ogen stevig aanpakt, zal een oogcrème ze eerder verzorgen. Het dunne, hydraterende laagje houdt de huid soepel en beschermt ze. Ook crèmes bevatten ontzwellende en ontspannende stoffen die je ogen goed kunnen gebruiken. En meestal zit er weinig tot geen parfum in omdat ze bestemd zijn voor plaatsen waar de huid dun en extra gevoelig is.

Stap 4: Vlekjes camoufleren met concealer

Donkere kringen rond de ogen kunnen te wijten zijn aan vermoeidheid, maar ook aan een gebrek aan ijzer of vitamine B12, of een slechte bloedsomloop, of een ouder wordende huid… Gelukkig kan je met een concealer heel wat verhelpen. Hij legt een huidkleurig laagje over de verkleurde huid heen, zodat de kringen niet meer te zien zijn. Veel concealers maken gebruik van oplichtende, zachtglanzende pigmenten die het licht reflecteren. Hierdoor worden de walletjes of kringen weggewerkt zonder dat je daar een dikke laag camouflagecrème voor hoeft aan te brengen.

Stap 5: De finishing touch: een fijn laagje mascara

Wie een frisse oogopslag wil, mag zeker dat laagje mascara niet vergeten! Het trekt meteen de aandacht naar je ogen en die lange wimpers maken je blik extra helder en verleidelijk, vooral als ze mooi gekruld zijn. Hou daarom, meteen na het aanbrengen van je mascara, je wimpers 20 seconden tegen met je vinger zodat ze naar boven krullen.

Partner Content