Zo krijg je handdoeken heerlijk zacht (zonder droogkast!)

Zo krijg je handdoeken heerlijk zacht (zonder droogkast!)

Niets zo heerlijk als een superzachte, net gewassen handdoek. Een klein momentje van luxe, vind je ook niet? Met deze trucjes krijg je ze lekker zacht. En nee, je hebt er geen droogkast voor nodig!

Het helpt natuurlijk om handdoeken te kopen van goede kwaliteit: het is bewezen dat ze langer meegaan én langer zacht blijven. Kies daarom voor exemplaren uit katoen en bekijk ook de dikte van de handdoek. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer je ervan zult genieten – maar pas zeker ook deze trucjes toe:

Weg met die wasverzachter

Handdoeken worden hard door mineralen in het water die aan de vezels blijven kleven. Heel veel mensen hebben daarom de neiging om veel wasverzachter te gebruiken om de stof opnieuw soepel te krijgen, maar wist je dat dit net averechts werkt? De wasverzachter legt een film over de vezels van de handdoek, waardoor ze minder water kunnen opnemen. Op lange termijn zorgt dit er net voor dat je handdoeken sneller ruw worden.

Stop met strijken

Ook strijken is nadelig voor de stof van je handdoeken. Eerst voelen ze zacht aan, maar op termijn beschadigt de hete temperatuur de vezels waardoor de stof snel als schuurpapier zal aanvoelen.

Citroensap, appelazijn en water

Leg je handdoeken in een sopje van citroensap, appelazijn en water vooraleer je ze in de wasmachine stopt. Het maakt de stof heerlijk zacht! Maak je trouwens geen zorgen over de geur, want die wast de wasmachine er helemaal uit. Je hebt de ingrediënten waarschijnlijk al in huis, dus probeer het zeker eens uit!

Bron: Hln.be/nina – Beeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)