13x originele manieren om geld cadeau te geven

13x originele manieren om geld cadeau te geven

Een centje als cadeau wordt dikwijls enorm geapprecieerd. Zoek je nog naar een alternatief voor die simpele witte enveloppe, en ben je graag creatief bezig? Laat je dan inspireren door deze manieren om geld cadeau te geven.

Of je nu een centje cadeau wilt geven voor een verjaardag, een huwelijk, Kerstmis of iets anders: deze manieren zijn alvast origineel en niet moeilijk te maken. Probeer maar:

Verjaardag

VerjaardagskaarsjesCreatief met papier: meer hoef je niet te zijn om dit originele wenskaartje te maken. Je kunt zoveel kaarsjes toevoegen als je wilt, en het bedrag kies je uiteraard ook helemaal zelf.

Prikken maar

 

Vul een lege ballon met confetti en opgerolde geldbriefjes. Blaas ‘m op (eventueel met helium) en je bent klaar!

Originele kaderNeem een blad papier en schrijf er een leuke boodschap op. Ballonnen maak je met euromunten en het hartje kun je vouwen volgens deze manier. Kader je pronkstukje in en geef het trots af.

Huwelijk

Just married

 

Neem een kader en print een mooie afbeelding uit, zoals deze hierboven. Schrijf of print ook de namen uit en plak ze erboven, of ga met een fotobewerkingsprogramma aan de slag om ze op één blad uit te printen. Rol geldbriefjes op en bind ze aan een mooi lintje. Plak het vast aan je afbeelding en sluit de kader.

Zeg het met een bloemetjeNeem een kader en ga aan de slag met bloemen die je ofwel zelf maakt, ofwel kant-en-klaar koopt in de hobbywinkel. Vouw de geldbriefjes als bloemblaadjes en kleef ze erachter. Schrijf de naam van het koppel sierlijk in het midden of print ze uit.

Klaar voor die huwelijksreis

 

Geef je een geldbedrag aan een pasgetrouwd koppel dat van plan is om op huwelijksreis te vertrekken? Dit geschenk is vast welkom! Ga aan de slag met een wereldkaart waar je de landen uitsnijdt. Plak er de geldbriefjes mooi achter en kader het in.

Kerst

Creatieve kerstboompjesNeem een stuk papier en plak er een ander stuk gekleurd papier op. Knip een sneeuwvlak uit een wit blad en plak het erbovenop. Knip ook kerstboompjes uit en plak ze op het landschap, waar je ook geldboompjes aan toevoegt. Plooi hiervoor een biljet in een driehoekje en plak er een bruin stukje papier onder. Let er wel op dat je de geldboompjes niet té hard vastkleeft.

Verrassend geschenkNeem een lege bokaal en steek er een wc-rolletje in. Hierin stop je het geld. De zijkanten vul je op met gekleurde snoepjes. Versier je pot of pak ‘m feestelijk in.

Persoonlijke kerstbal

 

Dit cadeau maak je met een lege kerstbal die je kunt openmaken en versieren. Je vindt ze bij Ava of een andere hobbywinkel.

Algemeen

Leuk pakketjeWc-rolletje over? Tover het om in een vrolijk pakketje! Vouw het zoals op de afbeelding hierboven en werk af met repen papier en leuke lintjes.

Magische mobielNeem een papieren bord en rijg er een touw door. Maak vlindertjes van biljetten (hier zie je hoe je dat precies doet) en maak ze vast aan het touw. Laat ze neerdwarrelen in een mooie vaas, waar je onderaan een stuk papier hebt gelegd met een mooie boodschap op.

Boodschap in een flesDit prachtstukje is makkelijker om te maken dan je denkt. Vul een fles met zand en leg er enkele schelpen in. Die kun je zelf rapen op het strand, maar ook kopen bij de hobbywinkel. Leg er opgerolde biljetten in en sluit je fles af met een leuk kaartje.

GeldpralinesDe volgende keer je pralines eet, kun je de doos bewaren om er dit originele cadeau mee te maken. Vouw je geldbiljetten in verschillende vormen en leg ze in de pralinedoos. Wat een fijne verrassing!

Coverbeeld: iStock

Meer inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)