© Countryside

Doe-tip: snuif de kerstsfeer op tijdens Countryside lifestylebeurs

Door Hanne Bral

Maak jij het net als wij graag gezellig in huis? Hou je van reizen, lekker eten en tuinieren? Dan is Countryside, de gezelligste lifestylebeurs van ons land, zeker iets voor jou. Van 2 tot 5 december kun je in Flanders Expo Gent tonnen inspiratie opdoen, voor de feestdagen en lang erna.

Countryside: een kerstige lifestylebeurs in Gent

De dagen worden korter en kouder. Een perfect moment om die koude winterzon in te ruilen voor de warme kerstlichtjes van Countryside. Want de lifestylebeurs tovert de hallen van Flanders Expo binnenkort om tot een heus lifestyle- en kerstparadijs.

Zo’n 200 exposanten verwennen je met de nieuwste trends, interieur- en tuinideeën, mode, kerstsnuisterijen, vakantiebestemmingen, heerlijke wijnen, drankjes en delicatessen. Ook zijn er een heleboel workshops die je kunt meevolgen. Daarbovenop zijn de zalen en standen versierd met kerstlichtjes en slingers! Benieuwd wat er allemaal te beleven valt tijdens Countryside? Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Countryside
Countryside

1. Een knusse Christmas-village

Kerst is de allergezelligste periode van het jaar, daar zijn we het allemaal over eens. En ook bij Countryside hoeft de kerstsfeer niet te ontbreken. In de knusse Christmas-village shop je de origineelste kerstcadeaus. Je (klein)kinderen kunnen zorgeloos spelen in de kids village, onder het toeziend oog van de kerstelfjes. En de kerstman in het kersthuis heeft voor de kleintjes ook nog een verrassing bij.

2. Logeren bij Belgen in het buitenland

Logeer jij op vakantie ook zo graag bij Belgen in het buitenland? Het voelt dan ook erg vertrouwd om ook op reis thuis te komen bij landgenoten. Op de Countryside lifestylebeurs doe je alvast inspiratie op voor vakantiebestemmingen en logeeradresjes bij Belgen in het buitenland. Wij beginnen alvast weg te dromen!

3. De mooiste kersttafel

Of je nu binnenkort je familie thuis ontvangt voor kerst of een etentje organiseert voor vrienden, van een mooi gedekte tafel worden je gasten – en jijzelf – sowieso blij. Maar misschien weet je niet goed waar te beginnen. Want hoe zet je nu best de borden? Welk bestek gebruik je? En welke glazen? Welke bloemen staan het mooist? Tijdens de workshop ‘table-in-a-box’ leer je alle trucjes, zodat jij deze kerstperiode voor een wauw-tafel kunt zorgen.

Nu al op zoek naar inspiratie voor je kersttafel? Originele ideeën om je kersttafel te decoreren vind je hier.

4. Je tuin winterklaar in 1,2,3

Ook voor je tuin vind je tonnen inspiratie op Countryside. Tijdens de workshop ‘Groen Groeien’ leer je hoe je nu al je tuin ‘winterklaar’ maakt. Het is namelijk heel belangrijk om je tuin te beschermen tegen ijs, sneeuw en koude temperaturen alvorens de winter echt begint. Door nu je gras en planten extra liefde te geven, geniet je in de lente nog meer van je prachtige tuin.  

Wil je je tuin nu al winterklaar maken? Onze tuinexperte Laurence helpt je alvast op weg met deze tips.

5. Een heleboel lekkernijen

Advocaat op grootmoeders wijze, krieken op jenever of huisgemaakte speculoos: op Countryside is het tijd om je smaakpapillen te verwennen. Zo koop je zoete verwennerijen zoals Belgische chocolade, peperkoek of honing. Bij ‘Couvert’, het allereerste crowdbutchingplatform van België, koop je dan weer natuurlijk vlees van lokale boeren. Theeliefhebbers kunnen heerlijke thee kopen en van een echte sommelier leren hoe je het perfecte kopje thee zet.

Praktische info

  • Waar: Flanders Expo, Gent
  • Wanneer: Vrijdag 2 december tot en met maandag 5 december 2022
  • Tickets: € 9 (te koop via deze link of aan de kassa)
  • Meer info vind je hier.

Nog meer uitstapjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content