Thuis sporten: met deze tips wordt het een stuk leuker

Thuis sporten: met deze tips wordt het een stuk leuker
Getty Images

Kun je niet naar de fitness- of sportclub en is in je eentje joggen niets voor jou, dan is thuis sporten de oplossing. Je hoeft er de deur niet voor uit en je kunt het eender wanneer inplannen. Het is alleen niet zo makkelijk om jezelf telkens opnieuw te motiveren. Maar met deze tips wordt sporten thuis een stuk leuker!

5x tips om met plezier thuis te sporten

1. Doe jezelf een leuke outfit cadeau

Het is niet omdat je thuis sport, dat je steeds die oude versleten sportbroek met dat veel te grote T-shirt moet dragen. Neen, jezelf een leuke en praktische sportoutfit cadeau doen is een prima motivatie. Ben je bang dat het weggegooid geld is omdat je weet dat volhouden niet je sterkste kant is? Stel de aankoop nog even uit. Ben je na een maand nog steeds goed bezig en zit het sporten ingebakken in je routine, dan heb je die nieuwe outfit meer dan verdiend!

2. Kies een sport die bij je past

Waar jouw interesses liggen en wat je doelen ook zijn, het internet is een eindeloze bron van inspiratie. Online vind je tal van trainingsvideo’s en work-outsessies die je perfect thuis kunt uitoefenen zonder je woonkamer om te toveren in een gymzaal. Wat dacht je van yoga, touwtjespringen of planken?

3. Plan je sportmoment in

Je sportieve momentje inplannen in je dag- of weekschema is een must! Kies je niet voor vaste tijdstippen, dan is de kans groot dat er telkens iets tussenkomt wat op dat moment belangrijker is of lijkt. Wees ook realistisch en stel jezelf geen al te hoge doelen. Sport je liever elke dag kort, ga dan op zoek naar de bekende 10 minuten work-outs.

4. Kijk een leuke serie tijdens het sporten thuis

Voor sommigen is een opzwepend muziekje in de oren voldoende om van start te gaan, maar voor zij die wat meer motivatie nodig hebben, kan een leuke serie soelaas bieden. Bewaar de afleveringen uitsluitend voor tijdens je sportmoment. Zo blijf je gemotiveerd om je sportprogramma af te werken én ben je helemaal mee met de nieuwste series. Van multitasken gesproken!

5. Luister naar je lichaam

Misschien wel het belangrijkste advies: luister steeds naar je lichaam. Verlang je naar een bikiniproof lichaam en sla je iets té enthousiast aan het sporten thuis, dan is de kans op blessures reëel. Vergeet niet elke sessie te starten met een degelijke opwarming en na afloop te stretchen en bouw je trainingen langzaam op. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Fit en gezond met Libelle

Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar gaan we voor! En dat hoef je niet alleen te doen, want tijdens Libelle’s Fit & Gezond-weken steken we je graag een helpend handje toe, met:

Meer tips over sporten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)