Simpele tips om je woonkamer op te frissen

Simpele tips om je woonkamer op te frissen

Alles mag dankzij de Happy Home Challenge dan wel in de plooi vallen in je huis, maar wat als je toch net dat tikkeltje méér wilt doen? We tonen je dat je woonkamer opfrissen echt niet zo moeilijk hoeft te zijn. Kleine tips voor dat fijne thuisgevoel!

Simpele aanpassingen, grote veranderingen

Om je woonkamer helemaal te krijgen zoals je wilt, kan het helpen om enkele tips in het achterhoofd te houden. Tips die op het eerste zicht subtiel lijken, maar je zult al snel merken dat ze een grotere impact hebben dan je dacht:

Een duidelijk thema brengt rust

Vul je woonkamer niet lukraak met dingen die je op het eerste zicht wel mooi vindt, want dit kan al snel een onrustig gevoel uitstralen. Bedenk goed welk soort interieur je voor ogen hebt: modern, landelijk, retro, Scandinavisch, … en beperk je bij het inrichten tot één thema.

Hang een spiegel op

Een spiegel reflecteert licht, waardoor je woonkamer meteen ruimer en luchtiger zal aanvoelen. Spiegels zijn er in alle vormen en maten, dus bekijk goed welke in jouw interieur passen. Als je geen ruimte hebt om een spiegel te hangen, speel dan wat met de indeling van je meubilair. Wie weet vind je een veel betere opstelling!

Opbergen is de truc

Niets zo vervelend als spullen die overal in huis rondslingeren. Het is dan ook een goed plan om ervoor te zorgen dat je genoeg opbergmeubels hebt. Denk bijvoorbeeld aan een oude kist. Met een likje verf heb je zo een prachtige opbergplaats voor je favoriete dekens.

Haal planten in huis

Het zal je verbazen hoeveel verschil een goed geplaatste kamerplant kan maken. Vaak kunnen kamerplanten dé pronkstukken in je woonkamer zijn. Zet ze op de juiste plaats en je ruimte is in een wip een heel andere omgeving.

Verander de kussens in je zetel

Aangezien een zetel een vrij grote en dure aankoop is, zul je die niet jaarlijks vervangen. De kussens daarentegen, kun je wél regelmatig verwisselen door een ander kleurtje of print. Je hoeft er zelfs geen nieuwe te kopen: je kunt simpelweg de kussenslopen vervangen.

DE HAPPY HOME CHALLENGE: WE GAAN ER SAMEN VOOR!

Is jouw huis al helemaal lenteklaar? Laat ons weten hoe de Happy Home Challenge bij jou verloopt met de hashtag #libellehappyhome op Instagram of laat een bericht achter op onze Facebookpagina.

NOG MEER HAPPY HOME:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)