10 tips voor een natuurlijk facelift-effect

10 tips voor een natuurlijk facelift-effect
Getty Images

Wie er wat frisser en jeugdiger wil uitzien, hoeft niet meteen een drastische beslissing te nemen. Integendeel: deze 10 tips geven je een natuurlijk facelift-effect en doen je strálen!

10x tips om je gelaat te liften

1. Smeren, smeren, smeren

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt in het bijzonder voor huidverzorging. Vrije radicalen, UV-straling en andere schadelijke invloeden van buitenaf doen je huid sneller verouderen. Smeer dus een crème die je huid voldoende hydrateert en beschermt, wat ervoor zal zorgen dat je velletje langer fris, elastisch en jeugdig blijft. Vergeet geen bijkomend zonneproduct, want de zon is de grootste boosdoener wat huidveroudering betreft.

Eens je huid rimpels, pigmentvlekjes en verslapping vertoont, is het nog maar moeilijk om die verouderingsverschijnselen te ‘herstellen’. Wat je wél kunt doen, is de juiste ingrediënten smeren om je huid te verstevigen, te egaliseren en fijne lijntjes te doen vervagen. Stoffen zoals retinol, niacinamide en peptiden zorgen voor meer volume en stimuleren de vernieuwing van je huid, waardoor je gelaat vanzelf een liftend effect zal vertonen.

2. Exfoliëren

Een gladde huid weerkaatst beter het licht, waardoor je zult stralen. Scrub daarom je gelaat om dode huidcellen te verwijderen en de vernieuwing van de huidcellen te stimuleren. Let wel op met producten die schurende deeltjes bevatten, want ze kunnen de bovenste huidlaag beschadigen. Dat werkt huidveroudering net in de hand. Een mild product met wateroplosbare scrubdeeltjes is daarom een beter idee, of kies voor een scrub op basis van zuren die je huid exfoliëren.

3. Perfect geëpileerde wenkbrauwen

Mooi geëpileerde wenkbrauwen liften je oogzone en zorgen voor een open blik. Laat ze voor de eerste keer in model brengen door een schoonheidsspecialiste, daarna kun je verdwaalde haartjes makkelijk zelf weghalen met een pincet.

Heb je maar weinig haartjes van jezelf, of wil je je wenkbrauwen eenvoudigweg wat voller maken? Dan kun je ze accentueren met make-up. Beautyredactrice Sanne legt uit hoe je dat doet:

4. Een primer doet wonderen

Een laagje primer vooraleer je make-up aanbrengt kan wonderen doen! Het egaliseert je gelaat en vult rimpeltjes op, waardoor je foundation of concealer niet in de fijne lijntjes kan kruipen. Pluspunt: je make-up blijft aanzienlijk langer zitten, omdat hij een basis heeft om zich aan te hechten. En bovendien voorkomt een laagje primer dat je make-up als een spons door je huid wordt opgenomen, waardoor je huid ‘s avonds tijdens het reinigen ook sneller en beter schoon zal zijn.

5. Lichtreflecterende foundation

Een mooie, egale teint doet je er automatisch frisser uitzien. Een hydraterende foundation met reflecterende deeltjes (parelmoer, bijvoorbeeld) doet je huid stralen en verdoezelt oneffenheden zoals pigmentvlekjes of andere verkleuringen. Vind je geen oplichtende foundation, meng dan een beetje (vloeibare) highlighter door je reguliere fond de teint.

6. Oplichtende concealer

Met een dotje concealer op de juiste plaatsen werk je oneffenheden weg en kun je je gezicht optisch corrigeren. Je gebruikt best een concealer die twee tinten lichter is dan je foundation. Hier lees je hoe je de juiste soort kiest voor je huid én hoe je ‘m vlotjes aanbrengt.

7. Liftende oogmake-up

Aan de hand van een schaduw- en lichtspel kun je je ogen optisch naar boven trekken. Hiervoor heb je twee tinten oogschaduw nodig: breng een lichte kleur aan over je bewegend ooglid en zet met een donkerdere tint je buitenste ooghoek en het buitenste stukje van je arcadeboog aan. Werk met kleuren die mooi bij elkaar passen (zoals lichtroze en taupe) en laat ze met een zachte oogschaduwborstel naadloos in elkaar overgaan, zodat je geen harde lijnen ziet. Een dotje glanspoeder aan je binnenste ooghoek en net onder je wenkbrauwen licht je ogen mooi op!

Werk je oogschaduw af met mascara. Dat opent je blik, doet je er wakker uitzien én zorgt voor een liftend effect. Breng eventueel twee laagjes aan voor een extra volumineus effect.

8. Contouren en highlighten

Tijdens het contouren en highlighten werk je met donkere en lichte tinten om de nadruk op bepaalde gezichtsvormen te leggen, zoals je jukbeenderen en je kaaklijn. Hierdoor creëer je een optisch schaduw- en lichtspel, wat voor een liftend en afslankend effect zorgt.

  • Contouren geeft je gelaat meer dimensie en benadrukt de sterke delen van je gezicht. Je gebruikt hiervoor een poeder of crème die twee tinten donkerder is dan je eigen teint.
  • Highlighten gebeurt dan weer met lichtere of glanzende tinten in crème- of poedervorm. Highlighten versterkt het contouren, doet je gelaatstrekken naar voren komen en geeft je een mooie, gezonde gloed.

9. Hydraterende lippenbalsem

Volle lippen geven je een jeugdige uitstraling, en ook hier kunnen we de natuur een handje helpen. Zorg ervoor dat je lippen goed gehydrateerd zijn met een lippenbalsem en dat alle losse velletjes of dode huidcellen verwijderd zijn. Dat doe je met een lipscrub, die je makkelijk zelf kunt maken met kristalsuiker en een lepeltje honing. Breng de scrub aan in zachte, ronddraaiende bewegingen. Scrub niet te hard, want de huid van en rond je lippen is dun en erg gevoelig.

Tip: een beetje glanspoeder bovenop je cupidoboogje (het boogje aan je bovenlip, net onder je neus) maakt je lippen instant voller!

10. Lichtere lokken

Met het juiste kapsel zie je er jaren jonger uit:

  • Een kapsel met enkele kortere laagjes rond het gezicht en in de hals maakt je gezichtscontouren zachter.
  • Een balayage met oplichtende lokken vergroot het verjongende effect nog meer, omdat de lichte tinten je gelaat extra doen stralen.
  • En misschien is een (lange) pony wel iets voor jou: het omlijst sierlijk je gezicht en verdoezelt eventuele lijntjes op je voorhoofd.

Breng volume in je kapsel, want ook dat geeft je gelaat een lift. Met deze tips blaas je weer volume in je haar, alsof je nét van de kapper komt!

Meer over huidverzorging:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)