Getty Images

Beautytrend: deze lippenstift is razend populair deze zomer

Door Jolien Thieleman

Dat 2021 het jaar van de lippenstift ging worden, stond in de sterren geschreven. Nude tinten maken plaats voor opvallende kleuren en één kleur steekt steekt er met kop en schouders bovenuit: oranjerood, de trendkleur van deze zomer!

Vandaag is oranjerood

Oranjerode lippenstift werd meermaals gezien tijdens de modeweken en beautyliefhebbers wereldwijd zijn nu helemaal verslingerd aan de trend. Dat is niet zo verwonderlijk, want deze verrassende kleur past bij elke huidtint en geeft zelfs de meest basic outfit een trendy upgrade.

De kleur zit tussen rood en oranje in: hij is een beetje warmer dan vuurrode lippenstift en minder fel dan oranje, waardoor hij erg draagbaar is maar tegelijk voor een wow-factor zorgt.

Laat je lippen de show stelen

Oranjerode lippenstift komt extra mooi uit bij naturelle make-up, met een likje mascara, verzorgde wenkbrauwen en een blush in een kleur die er mooi bij aansluit. Kies bijvoorbeeld voor een blush in een perziktint of vervaag een beetje lippenstift op de appeltjes van je wangen. Tover de zomer eventueel nog even op je huid met een vleugje bronzer. Mooi en makkelijk, da’s precies hoe we het graag hebben!

5x boost-je-zelfvertrouwen-kleurtjes

1

So Chaud

M.A.C, € 20,50. Tip: bij M.A.C krijg je op National Lipstick Day (29 juli) bij elke aankoop van € 20 een gratis lippenstift in de kleur ‘Velvet Teddy’. Bij ICI Paris XL krijg je bij aankoop van 2 M.A.C-lippenstiften een gratis primer voor de lippen.

2

Adrenaline Red

Go as u.r, € 27,95 bij SQÓN.

3

Chez Lui

L’Oréal, € 13,99 bij Kruidvat.

4

SuperStay Heroine

Maybelline, € 11,99 bij Di.

5

Corail

April, € 10,90 bij Di.

Lippenstift aanbrengen: 5 snelle stappen

Een felle lipstickkleur aanbrengen? Dat is precisiewerk waar je best even de tijd voor neemt, wil je dat je kleurtje mooi en lang blijft zitten.

  1. Scrub je lippen zachtjes om dode huidcellen en loszittende velletjes te verwijderen. Dat kan met kristalsuiker gemengd met een beetje honing. Breng de scrub aan in zachte, ronddraaiende bewegingen.
  2. Omlijn je lippen met een lipliner in dezelfde kleur als je lippenstift. Zo heeft je lipstick iets om zich aan te hechten en komt de kleur beter tot z’n recht. Bovendien loopt je lippenstift zo minder snel uit in de lijntjes rondom je lippen.
  3. Breng je lippenstift aan: eerst in het midden van je onderlip, dan aan je cupidoboogje (het boogje van je bovenlip) en vervolgens de zijkanten van je lippen. Gebruik eventueel een fijn penseel om heel precies te werken.
  4. Wil je dat je lippenstift écht muurvast blijft zitten? Poeder ‘m dan nog even af. Leg hiervoor een tissue over je lippen en breng er een beetje poeder over aan met een kwast. Een prima manier om glanzende kleuren te matteren.
  5. Ga je voor een extra intense kleur, of wil je je lippenstift mooi doen glanzen? Breng dan nog een laagje aan.

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content