11x oogschaduwpaletjes om ontelbare looks mee te creëren (+ tips!)

11x oogschaduwpaletjes om ontelbare looks mee te creëren (+ tips!)
© Babor

Hoewel het zeker geen must is, kan een streepje oogschaduw wonderen doen om je ogen in de kijker te zetten. De juiste look verruimt je blik, en het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. We geven je een aantal tips en stellen je 11 veelzijdige oogschaduwpaletjes voor!

Eén palet, ontelbare looks

De meeste oogschaduwpaletten zijn opgebouwd uit verschillende harmonieuze matte en glanzende tinten, zodat je eindeloos kunt experimenteren. Een aantal tips:

  • Onthoud deze basisregel: lichte en glanzende tinten brengen naar voren en leggen meer nadruk, terwijl donkere en matte tinten voor schaduw zorgen en naar achteren duwen. Op die manier kun je met licht en schaduw spelen, en meer nadruk of diepte creëren.
  • Breng als eerste stap een primer aan. Die zorgt ervoor dat je oogschaduw minder snel ophoopt in de fijne lijntjes en dat de kleuren intenser naar voren komen.
  • Een lichte, effen oogschaduwkleur op het bewegend ooglid is een prima basis om je make-up te versterken of op te lichten.
  • Met een tint die iéts donkerder is, kun je een mooie schaduw creëren. Hou je ogen open en zet er je buitenste ooghoek en het buitenste stukje van je arcadeboog mee aan. Hou rekening met je oogplooi: hangt die een beetje over je bewegend ooglid, breng ‘m dan ietsje hoger aan, zodat je ‘m kunt blijven zien met je ogen open.
  • Een glanzende oogschaduwtint staat mooi in je binnenste ooghoek en op twee derde van je bewegend ooglid. Zo maak je je ogen optisch groter.
  • Blenden is ontzettend belangrijk bij elke oogschaduwlook. Neem een zachte, fluffy oogschaduwkwast en laat de kleuren mooi in elkaar overgaan.
  • Blijf met je oogschaduw altijd binnen de denkbeeldige lijn tussen je buitenste ooghoek en het puntje van je wenkbrauw. Dat geeft een liftend effect.
  • Wil je de kleur extra intens naar voren laten komen? Maak je borsteltje dan even nat, dip kort op een tissue en pik er dan je oogschaduw mee op. Zo kun je de kleur rijkelijk gepigmenteerd aanbrengen. Ook leuk om zo met oogschaduw (en een fijne, schuin afgesneden kwast) een eyelinerlijntje boven je ogen te trekken!
  • Werk je graag met glittertinten? Breng ze aan met een platte kwast en duw de oogschaduw op het ooglid voor een dekkend effect.
  • Werk je oogmake-up af met mascara.

11x oogschaduwpaletjes in de kijker

1 Charming Escape Maxi Eyeshadow Palette

KIKO Milano, € 22,99.

2 Essential Palette

BE Creative Make Up, € 29,95 bij ICI Paris XL.

3 Day & Night

Babor, € 34,90.

4 Wild Chameleon

HUDA Beauty, € 29,90 bij ICI Paris XL.

5 Days Like This

Kruidvat, € 5,99.

6 Warm Spice

Catrice, € 3,99 bij Kruidvat.

7 Masterpiece Nudes Oogschaduwpalet

Max Factor, € 19,99 bij Kruidvat.

8 I Like To Mauve It, Mauve It

Essence, € 3,49 bij Boozyshop.

9 Everyday Chic

Morphe, € 26,90 bij ICI Paris XL.

10 Ultimate Shadow Palette

NYX, € 18,95 bij Di.

Meer make-uptips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)