Getty Images

15x oogschaduwdoosjes onder 15 euro om ontelbare looks mee te creëren

Door Jolien Thieleman

Waar voor ons geld, dat willen we allemaal. Kijk maar eens naar deze oogschaduwdoosjes waarmee je héél veel looks kunt creëren, en je shopt ze netjes binnen een budget van 15 euro!

Eén palet, duizend-en-één looks

Een streepje oogschaduw doet wonderen voor je blik. De meeste paletten zijn opgebouwd uit verschillende harmonieuze matte en glanzende tinten, zodat je eindeloos kunt experimenteren om je ogen in de kijker te zetten. Een aantal tips:

  • Onthoud deze basisregel: lichte en glanzende tinten brengen naar voren en leggen meer nadruk, terwijl donkere en matte tinten voor schaduw zorgen en naar achteren duwen. Op die manier kun je met licht en schaduw spelen, en meer nadruk of diepte creëren.
  • Breng als eerste stap een primer aan. Die zorgt ervoor dat je oogschaduw langer en mooier blijft zitten en dat de kleuren intenser naar voren komen.
  • Een lichte, effen oogschaduwkleur op het bewegend ooglid is een prima basis om je make-up te versterken of op te lichten.
  • Met een tintje donkerder kun je een mooie schaduw creëren. Hou je ogen open en zet er je buitenste ooghoek en het buitenste stukje van je arcadeboog mee aan. Hou rekening met je oogplooi: hangt die een beetje over je bewegend ooglid, breng ‘m dan ietsje hoger aan, zodat je ‘m kunt blijven zien met je ogen open.
  • Een glanzende oogschaduwtint staat mooi in je binnenste ooghoek en op twee derde van je bewegend ooglid. Zo maak je je ogen optisch groter.
  • Blenden is ontzettend belangrijk bij elke oogschaduwlook. Neem een zachte, fluffy oogschaduwkwast en laat de kleuren mooi in elkaar overgaan.
  • Blijf met je oogschaduw altijd binnen de denkbeeldige lijn tussen je buitenste ooghoek en het puntje van je wenkbrauw. Dat geeft een liftend effect.
  • Wil je de kleur extra intens naar voren laten komen? Maak je kwast dan even nat, dip kort op een tissue en pik er dan je oogschaduw mee op. Zo kun je de kleur rijkelijk gepigmenteerd aanbrengen. Ook leuk om zo met oogschaduw (en een fijne, schuin afgesneden kwast) een eyeliner te zetten.
  • Werk je graag met glittertinten? Breng ze aan met een platte kwast en duw de oogschaduw op het ooglid voor een dekkend effect.
  • Werk je oogmake-up af met mascara.

15x oogschaduwpaletjes in de kijker

 

1

Artistry Palet

Neutral territory, Morphe, € 13,90 bij ICI Paris XL

2

Eyeshadow Palette

Give me a sublime look, Only You, € 9,95 bij ICI Paris XL

3

iDivine Level Up Oogschaduw

Sleek, € 10,49 bij Douglas

Cream & sugar, e.l.f., € 5 bij Douglas

4

Oogschaduwpalet

April, € 9,90 bij Di

5

Perfect Smokey Eye Palette

Deborah Milano, € 12,49 bij Di

6

Smart Eyeshadow Palette

Warm tones, Kiko Milano, € 13,49

7

Smokey Gold Eyeshadow Palette

Glam like this, € 5,99 bij Kruidvat

8

The Hot Mocca Eyeshadow Palette

Catrice, € 5,99 bij Kruidvat

9

The Nude Edition Eyeshadow Palette

Essence, € 3,99 bij Kruidvat

10

Forever Flawless Affinity Eyeshadow Palette

Revolution, € 13,99 bij Kruidvat

11

The Blushed Nudes

Maybelline, € 13,59 bij Douglas

12

Spirit Guid Pressed Pigment

Technic, € 5,99 bij Di

13

Colorstay Enigma Eyeshadow Palette

Revlon, € 12,95 bij Zalando

14

Mystic Petals Palette

Dark Mystic, NYX, € 13,75 bij Douglas

Meer make-uptips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content