Schimmel op de potgrond van je kamerplant? Zo voorkom je het

Schimmel op de potgrond van je kamerplant? Zo voorkom je het

Een kamerplant geeft je woonkamer altijd iets meer cachet, toch?  Maar schimmel op je potgrond kan een échte doorn in het oog zijn. Gelukkig kun je dit probleempje makkelijk verhelpen of zelfs voorkomen.

Té veel water

Bang dat jouw planten dorst zullen lijden, en geef je ze bijgevolg vaak té veel water? Geen nood, je bent lang de enige niet die deze fout maakt. Maar vochtige potgrond is een walhalla voor schimmels, dus wees voortaan misschien wat zuiniger met je gieter.

Steriele potgrond

Steriele potgrond wordt een pak minder snel belaagd door schimmels, want dat is grond die volledig schoon en dus niet hergebruikt is.

Het probleem verhelpen

Komt er al wat schimmel piepen? Verwijder de schimmellaag van je plant en laat deze goed drogen, en dat bij voorkeur in een zonnige en geventileerde omgeving. Daarnaast kun je de kamerplant ook behandelen met kaneel, zuiveringszout of appelazijn. Deze producten zijn niet schadelijk voor jouw groene vrienden, maar zullen je wel helpen om schimmel te voorkomen. Als de ‘schade’ echt groot is, is het aangewezen om de plant te verpotten.

Bron: eigenhuisentuin.nl – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)