Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

De leukste activiteiten voor de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie neemt iedereen meestal wat tijd om gezellige dingen te plannen. En dat kan om het even wat zijn, van knutselen met je kinderen tot een fijn uitje met je partner. Dit zijn volgens ons de leukste activiteiten voor de kerstvakantie.

6x ideetjes voor de kerstvakantie

Schaatsen in Pairi Daiza

Ja hoor, Pairi Daiza! Nog tot en met 5 januari opent het park haar deuren voor de winterperiode. Je kunt er niet alleen de twee nieuwe babypanda’s bewonderen, maar je kunt er ook schaatsen op de grootste drijvende ijsschaatsbaan van Europa.

Op zoek naar goede manieren

Nog tot en met 5 januari kun je met je kinderen in Oostende een leuke zoektocht doen. Tijdens De Grote Goede Manieren Zoektocht doe je een toertje langs verschillende leuke adresjes, waar je kinderen opdrachten kunnen uitvoeren. Doel van de tocht? Een echte ETI-KID worden, een kind dat veel van etiquette afweet. Dat kun je dan meteen ook zelf testen terwijl je samen gezellig een hapje eet of terwijl je winkelt in een van de vele hippe winkeltjes. Goed meegenomen, toch?

Bezoek een van de vele winterbars en kerstmarkten

Er bestaat geen fijnere plek om af te spreken met je vrienden en vriendinnen dan op een winterbar of kerstmarkt. Je kunt er gezellig bijpraten, cadeaus shoppen, winterspulletjes bewonderen en vooral: klinken op de vriendschap!

Avontuur in Forestia

Voor de avontuurlijke kinderen, mama’s, papa’s (en oma’s en opa’s!) is Forestia ook een leuk kerstvakantie-idee. Niet ver van Spa kun je namelijk het dierenpark, avonturenpark én outdoor klimpark bezoeken. Je zoeft er langs verschillende tokkelbanen en maar liefst 9 touwenparcours hoog in de bomen. Slecht weer? Dan kun je je ticket laten vernieuwen. Klik hier voor meer info.

Indoor shoppen én foto’s nemen

Toch liever een beetje warmer, maar wel zin om te shoppen met bijvoorbeeld een van je beste vriendinnen? Dan kun je zeker terecht in een sfeervol shoppingcentrum. Heel wat centra zorgen zelf voor wat kerstsfeer door heuse indoor kerstdorpjes te bouwen of door alles te versieren met feestelijke spulletjes. Zo kun je zelfs in Kortrijk, Doornik, Genk, Nijvel en Luik foto’s nemen in een van de Photo Booths mét feestelijke en retro achtergronden. Een mooie herinnering, toch?

Kerstmagie in verschillende kastelen

Zin om je te laten betoveren met magie en mysterie? Dan zit je goed met ‘Kerstmagie’ in maar liefst 6 verschillende kastelen in België. Je kunt er verschillende verhalen beluisteren en beleven. Achter elk hoekje schuilt muziek en theater, wat zorgt voor een wel heel kerstige winterwandeling. Een heerlijke uitstap met het hele gezin! Klik hier voor meer informatie.

Er is nog zoveel meer leuks te doen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!