Eerste hulp bij solliciteren

Eerste hulp bij solliciteren

Zet je positieve eigenschappen in de verf

Tijdens een sollicitatiegesprek moet je jezelf verkopen. Het kan dan ook geen kwaad om je positieve eigenschappen extra te benadrukken. Hiervoor kun je gebruikmaken van de ’STAR-methode’ (Situatie, Taak, Actie en Resultaat), waarbij je je positieve kanten verduidelijkt aan de hand van concrete voorbeelden. Ben je creatief? Beschrijf dan een situatie waarin je die creativiteit goed kon gebruiken. Vertel ook wat je taak precies was, welke acties je hebt ondernomen en welke resultaten je hebt bereikt. Het is ook altijd handig om de STAR-methode al eens op voorhand te oefenen, zodat je tijdens het gesprek niet te lang meer hoeft na te denken over duidelijke praktijkvoorbeelden.
 

Lieg niet

Hoewel het geen kwaad kan om je goede eigenschappen extra in de verf te zetten, is het nooit de bedoeling dat je liegt tijdens een sollicitatiegesprek. Wie bijvoorbeeld een leegte in z’n cv heeft, kan daar maar beter eerlijk over zijn. Er is wel niets mis mee om bepaalde feiten wat op te poetsen. Als je een bijvoorbeeld een schrijfwedstrijd gewonnen hebt, hoef je er niet per se bij te vertellen dat er maar vijf deelnemers waren.
 

Spreek over verbeterpunten

Als de interviewer naar je negatieve eigenschappen vraagt, noem je het best enkele eigenschappen op waarin je jezelf nog kunt verbeteren. Zo maak je duidelijk dat je jezelf kunt ontwikkelen en veranderen. Hou ook in het achterhoofd dat sommige zwakke punten ook geïnterpreteerd kunnen worden als sterke eigenschappen. ’Koppig’ wordt dan bijvoorbeeld ’vasthoudend’ en met ’perfectionistisch’ verwijs je naar je ’oog voor detail’.

 

Elke relevante ervaring is een troef

Schoolverlaters en oudere sollicitanten vinden het vaak heel moeilijk om een job te vinden. Schoolverlaters gaan er van uit dat ze te weinig ervaring hebben, terwijl ouderen dan weer het gevoel hebben afgeschreven te zijn. Toch beschikken ze vaak over meer troeven dan ze zelf denken. Zo kunnen schoolverlaters bijvoorbeeld een beroep doen op hun vakantiejobs en hobby’s om aan te tonen dat ze ervaring hebben. Ouderen kunnen dan weer verwijzen naar hun vorige job(s) om duidelijk te maken wat hun kwaliteiten zijn.

 

Stel zelf ook vragen

Op het einde van het gesprek krijg je meestal nog de kans om zélf vragen te stellen. Maak hier zeker gebruik van, want het is de ideale gelegenheid om je interesse in het bedrijf te tonen. Vergeet op het einde van het gesprek ook niet te vragen wat de volgende stappen zijn in het sollicitatieproces.

 


 

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)