Herfstwandeling van de week: ravotten in Bulskampveld

Herfstwandeling van de week: ravotten in Bulskampveld

Elke week stellen we je een fijne wandeling voor, afgestemd op het seizoen en geschikt voor het hele gezin. Deze week trekken we naar een gloednieuwe, speciale route voor kinderen bij het West-Vlaamse Oostkamp.

De lockdown is een feit en heel veel toeristische bestemmingen zijn gesloten, maar dat betekent niet dat we niet meer kunnen wandelen. Integendeel, dat is een kerngezonde activiteit, als je de regels in acht neemt die je hier vindt. Met een bijkomende vraag: toon zowel bij het eventueel parkeren van je auto als op de wandelroute respect voor de bewoners en je mederecreanten. Heel veel wandelplezier!

De stier wijst de weg

We eindigen het jaar met twee recente, korte wandelroutes, speciaal voor gezinnen met kinderen. Die van deze week vind je in Landschapspark Bulskampveld, een uitgestrekt wandelnetwerk dat Het Brugse Ommeland (W.-Vl.) en het Meetjesland (O.-Vl.) met elkaar verbindt. De bestaande 150 km wandelpaden werden onlangs met maar liefst 75 km uitgebreid. En goed nieuws voor de kinderen: in dat nieuwe stuk is er ook speelnatuur bijgekomen! Expeditie Bulskampveld is een reeks avontuurlijke wandellussen die hen de kans geven de natuur en het bos volop te beleven. Van die duurzame routes (de speeltuigen zijn bijvoorbeeld van inlands robinia-hout van bomen die geveld moesten worden) bestonden er vier, in het Oostkampse Nieuwenhovebos ligt nu het vijfde.

Bronstijdwoning in Nieuwenhovebos. (c) Westtoer

Deze Expedities dagen klein en groot, jong en oud uit om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk aan speelnatuur, hindernissenparcours, klimmen en klauteren, beestige spelletjes en opdrachten, zintuiglijke raadsels, en zoveel meer. Elk van die uitstappen heeft een stier als mascotte. Die verwijst naar de bul in Bulskampveld. Expeditie Nieuwenhovebos katapulteert je terug naar de bronstijd, een verwijzing naar de archeologische vondsten uit de omgeving.

De kookplek op de route van de Expeditie. (c) Westtoer

Ontdek in het prachtige bos hoe het leven er toen uitzag. Maak een plantengerechtje klaar in de kookplaats of breng een offer in de tempel bij het water. Klim je tot de zolder van de bronstijdswoning? Eek! Wat zit er in de waterput? Natuurlijk moet je eerst door de tijdspoort aan de start! Kortom: nieuwigheden ontdekken en vooral heel veel doen en bewegen! Nog een leuke tip: verzamel takjes, vruchten en andere natuurlijke materialen om er thuis mooie knutselwerkjes mee te maken.

Meer weten?

Hier vind je meer info over de vijf Expedities in Bulskampveld. Voor de nieuwe in Nieuwenhovebos klik je hier. Alle informatie over de Expedities vind je op de vernieuwde Ontdekkingskaart van het Landschapspark Bulskampveld die je hier gratis kunt verkrijgen. Een brochure over het wandelnetwerk Bulskampveld met vier uitgewerkte suggestieroutes kun je hier bestellen voor € 8.

Op deze route zelf zijn geen stopplaatsen zoals cafés of restaurants. Hier vind je wel info over eet- en ontspanningsgelegenheid in de buurt. Op dit ogenblik is de horeca in de omgeving echter gesloten. Mocht je toch een stopplek in deze streek willen bezoeken, raadpleeg dan eerst vooraf de websites om te zien of ze toegankelijk is. Klik hier voor 10 leuke ideetjes voor gezinsactiviteiten in deze streek. Alweer: let wel op de beperkingen die momenteel in voege zijn en raadpleeg dus zeker de websites van de te bezoeken stopplekken.

Praktische info

  • Vertrekpunt: Kruising Waterstraat met Hoogendaledreef, Nieuwenhove, Oostkamp
  • Afstand: 2,7 km
  • Periode: altijd
  • Traject: aangegeven door palen met de bronstijdstier
  • Extra info: het kaartje met alle spelprikkels kun je hier downloaden

Coverbeeld:  Expeditie Bulskampveld. (c) Westtoer

Meer wandelingen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)