Nog drie kilo afvallen voor je zomervakantie? Zo doe je dat

Wil je je, nu de zomer voor de deur staat en je straks wellicht naar een zonnig strand trekt, graag nog wat strakker en fitter voelen? Drie kilootjes afvallen maakt al een heus verschil én het is nog haalbaar ook. Hoe, dat ontdek je hier!

Gezond verstand

Een week leven op uitsluitend sapjes, zeven dagen soep slurpen, aperitieven met het gin-tonic diee: neen, crashdiëten zijn een absolute no go voor jou. Wat jij wil, is dat je broek niet meer spant en dat dat vetrolletje niet telkens van onder je T-shirt komt piepen. Drie kilo afvallen en je opnieuw in vorm voelen, da’s jouw doel!

Waarom je moet opletten met crashdiëten

Water, water en nog eens water!

Laat die frisdrank staan, ook de light versie, die geeft je alleen maar zin in zoetigheden. En vooral: drink consequent water. Véél water. Minimaal twee liter per dag. ’s Ochtends bij het ontbijt, op het werk (zet een fles voor je neus), bij het avondeten,…

Frisdrank zit bomvol suiker en dus ook vol calorieën. Drie glazen cola zijn goed voor 285 kcal! Laat ook even de alcohol links liggen. Aperitieven met water is de boodschap, want het is het gezelschap dat telt, niet? ;-).

Voldoende water drinken gaat vanzelf met deze 5 drankjes!

 

Selectief met saus

Je eet massa’s groenten bij de lunch en het avondmaal, maar een beetje saus móet je hebben. Kies verstandig, want niet elke saus is even goed voor je lijn. Wij lijsten de calorieën per eetlepel voor je op.

  • Mayonaise: 110 kcal
  • Light mayonaise: 60 kcal
  • Fritessaus en dressing: 55 kcal
  • Yogonaise: 40 kcal
  • Light fritessaus: 20 kcal
  • Ketchup, curry: 15-20 kcal

Maak je eigen slanke sausjes

Geniepige kilo’s

Verandering is gevaarlijk voor je gewicht. Een nieuwe job, lange werkdagen, een nieuwe liefde, een verhuis,…het haalt je dagelijkse gewoontes overhoop. Je eet ’s avonds laat, je eet méér, je drinkt vaker een aperitiefje, een snackje voor de tv,… En hop, voor je ’t weet spant je broek!

Gezelligheidskilo’s zijn echte geniepigaards. Je voelt je lekker in je vel en zonder dat je het beseft, komen die kilo’s er heel snel bij. Probeer daarom bij verandering je gewone eetpatroon vol te houden. Als je je dagelijkse eetpatroon aanhoudt, kan een aperitiefje in het weekend gerust. Probeer tijdens de week op je tanden te bijten en zo gezond mogelijk te leven.

9 laatavondsnacks die wél kunnen

 

Uit de zetel!

Na een lange werkdag ben jij een echte couch potato. Je bent bekaf en het is tijd om lekker te niksen. De grootste boosdoeners hier zijn tv-snacks. Een romantische komedie, een fleecedekentje, een glas wijn en een potje chips zijn namelijk een ‘dodelijke’ combinatie. Maak liever een lekkere smoothie en kies voor olijven in plaats van chips.

De kunst van combineren

Doe een Pascalleke. Pascale Naessens leeft volgens een eenvoudig, maar gezond principe: ze vertrekt van groenten en combineert deze met vlees óf vis óf kaas óf aardappelen maar niet alles door elkaar. Want dan wordt het onverteerbaar, en voedsel dat slecht verteert, wordt veel sneller omgezet in vet. De voordelen? Geen last meer van een opgezette buik of opgeblazen gevoel, je hebt meer energie en bovendien val je af.

De 5 gouden regels van Pascale Naessens

 

Mijd de snoepautomaat!

‘s Namiddags, zo rond een uur of drie slaat het vreselijke monster ‘goesting’ ongenadig toe. De snoepautomaat lonkt en je dreigt te bezwijken. Neem daarom altijd een caloriearme snack mee naar het werk: een handvol gemengde noten of fruit, bijvoorbeeld.

Kleine goestinkjes: ze willen je iets vertellen

Op de teller

10.000 per dag, zoveel stappen zouden we op z’n minst per dag moeten zetten. Bureaujob? Draag dan een stappenteller en push jezelf om elke dag de kaap van 10.000 te halen. Goed om te weten: met een uurtje stappen verbrand je gemiddeld 170 calorieën.

Tip: Er bestaat een stappenteller-app voor smartphones, handig!

Met deze tips zet je makkelijk meer stappen

 

Calorie, wie?

Afvallen staat gelijk aan minder calorieën opnemen dan je verbruikt. Eén kilo is ongeveer gelijk aan 9000 calorieën. Wie wil afvallen, kan het best maximaal 500 calorieën per dag te weinig eten. Zo krijg je het meest gezonde resultaat.

Focus je vooral op voldoende eiwitten, zoals kip, eieren, vis, kalkoen gecombineerd met veel groenten… Ze temperen uitstekend je honger en geven je lang een voldaan gevoel!

Zo zien 200 calorieën eruit

 

Veel succes!

Ook interessant:

Partner Content