Nu in het seizoen: 25x smullen van seizoensgroenten en -fruit in juni

Redactrice Jolien viert elke maand het seizoen. Ze vertelt met passie en plezier hoe je alles uit het seizoen haalt, welke producten op dit moment op hun best zijn én wat je ermee kunt doen in de keuken. Deze maand: de lekkerste seizoensgroenten en -fruit in juni!

Seizoensgroenten en -fruit onder de zon

1. Fruit in de tuin

Dit is hét moment voor al wie fruit in z’n tuin heeft staan. Rode en witte besjesframbozen, (bos)aardbeienmoerbeienkersenfriszure rabarber… Je kunt de jager-verzamelaar in jezelf ongestoord z’n gang laten gaan.

Geen fruit in je eigen tuin? Vergeet dan zeker geen Belgische aardbeien, frambozen of ander fruit toe te voegen aan je winkelmandje, want er is heel wat heerlijk fruit van Belgische bodem beschikbaar vanaf juni!

Doe-tip! Niets zo lekker als zongerijpt fruit. Nu de bessen rijp zijn, is een bezoekje aan een zelfplukboerderij dus een goed idee. Een leuke uitstap, kraakvers fruit én vaak ook goedkoper.

2. Primeuraardappelen

De eerste nieuwe aardappelen, daar zou ik een moord voor begaan. Zo lekker! Je herkent ze aan hun schil: het dunne velletje komt makkelijk los als je er goed over wrijft met je vinger. Maar eigenlijk hoef je dat flinterdunne velletje niet te verwijderen, goed spoelen volstaat. Maak ze meteen klaar of bewaar ze in de groentebak van je koelkast.

3. Zomerprei

Vanaf juni is zomerprei weer verkrijgbaar. Ik vind die heerlijk op de barbecue. Laat de stengels zwart blakeren en haal de zwarte schil eraf. Het binnenste is lekker zoet en combineert zalig met zoute kaas. Vind je geen fijne zomerprei? Het kan ook met lente-ui!

Moet het vanavond wat sneller klaar zijn? Dan is deze lasagne met prei en ricotta van redactrice Natalie misschien wel iets voor jou!

Seizoensgroenten en -fruit in juni

Groenten

Fruit

Meer moestuinplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content