Weg met die wallen: 10x handige tips

Weg met die wallen: 10x handige tips

Vroeg onder de wol gekropen, en toch opgestaan met wallen onder je ogen? Iedereen heeft er weleens last van. Maar wat kun je ertegen doen?

Zo vervelend, die wallen en donkere kringen onder je ogen. Ze laten je er ouder en vermoeider uitzien dan je eigenlijk bent. Gelukkig bestaan er manieren om je wallen te verminderen (of zelfs te voorkomen).

Verschillende soorten wallen

Er zijn twee verschillende soorten wallen onder de ogen:

  • De eerste soort wordt veroorzaakt door een vetophoping onder de ogen en is vaak erfelijk. De huid onder de ogen is dan wat uitgezakt, en helaas valt hier niet veel aan te doen.
  • De tweede, en ook meest voorkomende, soort zijn die herkenbare, donkere kringen onder de ogen. Die worden veroorzaakt door stress, roken of een slechte nierfunctie. Nieren voeren namelijk afvalstoffen in je lichaam weg, en soms loopt dat proces spaak en blijven die stoffen in je lichaam zitten. Je ziet ze dan goed zitten onder je ogen, omdat daar de huid erg dun is.

10x weg met die wallen en donkere kringen

1. Slaap voldoende

Als je vermoeid bent, kunnen wallen ontstaan door een ophoping van vocht onder de ogen. Zorg er daarom voor dat je genoeg slaapt: zo’n zes tot negen uur per nacht is ideaal. Kruip daarom wat vroeger onder de wol en word fris en uitgeslapen wakker.

2. Reinig je huid

Zorg ervoor dat je tweemaal dagelijks, elke ochtend en elke avond, grondig je gezicht reinigt. Gebruik hiervoor een verzorgende reinigingsmelk, tonic of lotion. Waarom het zo nuttig is om goed te reinigen, lees je hier.

3. Oogcrème

Een hydraterende oogcrème is onmisbaar als je veel last hebt van wallen en donkere kringen. De huid rond het oog is namelijk veel dunner dan elders en er zijn ook veel minder talgkliertjes aanwezig. Daarom is het belangrijk om de huid rond de ogen gehydrateerd te houden. Smeer de crème niet uit, maar tokkel ‘m rustig met je ringvinger rondom je oog.

4. Masseer!

Omdat wallen vooral veroorzaakt worden door vochtophoping, kan een lymfedrainage met je vingers wonderen doen! Masseer zachtjes van de binnenste naar de buitenste ooghoek om het vocht af te voeren.

5. Bescherm tegen de zon

De zon mag dan wel heel erg welkom zijn, die gele bol aan de hemel is ook heel schadelijk voor onze huid, zeker voor de gevoelige huid onder onze ogen. Breng daarom altijd een (dag)crème met minstens factor 30 aan op je huid en onder je ogen. Waarom dat zo belangrijk is, lees je hier.

6. Drink voldoende

Drink ongeveer 1,5 liter water per dag. Dehydratatie zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten onder je ogen vergroten en opzwellen met donkere kringen tot gevolg.

7. Eet gezond

Een gezonde eetgewoonte is al een begin om van die vervelende wallen af te geraken. Maar het is ook belangrijk dat je bewust meer voedingsmiddelen gaat eten waar veel kalium inzit. Dat mineraal zit vooral in melkproducten, bananen, aardappelen, brood, vlees, noten en gedroogde vruchten.

8. Stop met roken

Het is misschien wel makkelijker gezegd dan gedaan, maar we weten allemaal wat de gevolgen kunnen zijn van roken. Wist je ook dat roken zorgt voor problemen met je bloedvaten waardoor die vlugger zichtbaar zullen worden aan de oppervlakte van je huid? Aangezien de huid onder je ogen dunner is, gaan je bloedvaten daar dus nog vlugger zichtbaar worden dan op andere plekken.

9. Theezakjes

Eentje uit de trukendoos van grootmoeder: leg twee afgekoelde zakjes kamille- of zwarte thee op je ogen, en laat even intrekken. De koude van de zakjes en de theïne (de theevariant van cafeïne) die je theezakjes bevatten, gaat de bloeddoorstroming in de dunne huid onder je ogen stimuleren. De tannine in thee zal er dan weer voor zorgen dat de zwelling en verkleuring onder je ogen afneemt.

10. Theelepels

Plaats ‘s nachts twee theelepels in de diepvries. Houd de volgende ochtend de twee koude lepels tegen je wallen. Tip: leg er voor de zekerheid ook een stukje keukenpapier of zakdoek tussen.

Hoe camoufleer je die donkere kringen?

De beste manier om donkere kringen te verdoezelen? Gebruik een goede concealer. Met een teint die perfect bij je huidskleur past, kun je ze volledig camoufleren. Zorg er bovendien voor dat je je wimpers met een mascara doet opvallen zodat de nadruk op je ogen ligt en niet op je wallen.

Hoe je zo’n concealer het beste aanbrengt, ontdek je in de onderstaande video!

Coverbeeld: Getty Images

Meer make-uptips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)