Dit jaar meer kersen voor jezelf dan voor de vogels

Dit jaar meer kersen voor jezelf dan voor de vogels

Vogels weten ook wat lekker is. De blozende kersen bijvoorbeeld aan je fruitboom. Laat de vogels jouw lekkernijen niet pikken en bereid je fruitbomen voor met deze tips!

  • Het beste resultaat heb je met vogelnetten. Dit zijn netten die de ganse boom of struik beschermen. Zeker als je een grote kersenboom hebt, is dit echter geen gemakkelijke klus. Is je boom te groot? Dan kan je eventueel een paar grote takken met veel vruchten beschermen met een net.
  • Hang oude cd’s en dvd’s met een koordje in je kersenboom. Door de wind zullen de schijfjes ronddraaien en het zonlicht reflecteren, wat de vogels zal wegjagen. Ook strookjes aluminiumfolie of blikjes kan je hiervoor gebruiken.
  • Er bestaan ook speciale afschrikkende ballonnen om vogels weg te houden uit fruitbomen. Deze ‘Bird Chaser’- ballonnen jagen de vogels weg met hun heldere kleuren en de dreigende opdruk van roofvogelogen.
  • Door katten te lokken naar je kersenboom, zullen vele vogels wegblijven. Je kan dit doen door kattenlokkende gewassen rond je boom te planten. Denk aan kattenkruid (Nepeta cataria), valeriaan (Valeriana officinalis), kattenkiwi (Actinidia kolomikta), gamander (Teucrium marum) en tijm (Thymus).
  • Wikkel een volledige spoel zwart garen af rond de takken van de boom. Creëer zo een verwarrend doolhof van draadjes. De vogels houden niet van het gevoel van de draadjes om hun voeten. De volgende keer zullen ze jouw boom mijden.

Is het je gelukt om een mooie hoeveelheid kersen te oogsten? Dan zijn dit enkele lekkere receptjes met kersen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)