Winterse citytrip? Hier moet je zijn!

Winterse citytrip? Hier moet je zijn!
Johner Bildbyra AB +46 8 644 83 30 info@johner.se sales@johner.se

Er even kort tussenuit in het najaar. Heerlijk! Kies eens voor koudere oorden. Waarom? De winterperiodes daar hebben zoveel moois te bieden en de knisperende koude maakt het extra gezellig. We trekken alvast onze warmste muts aan, want deze staan op ons verlanglijstje:

Stockholm

Deze verrassende stad wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. De plek is op meer dan tien eilandjes gebouwd. En dat voel je in alles. Kuier langs het water, smalle straatjes en dito pleintjes. Ideaal voor de romantische zielen onder ons, want de stad ademt een charmante, rustgevende sfeer uit. Opwarmen doe je in een van de vele hippe koffiebars En vergeet geen typisch Zweeds gebakje te proeven! Nadien lekker shoppen, want de stad staat gekend om haar bijzonder design- en modeaanbod.

winterse citytrip

Ljubljana

De Sloveense hoofdstad werd uitgeroepen tot European Green Capital. Deze plek is hip en trendy. Met het verkeersvrije centrum is het zalig om een verwarmd terrasje te doen of gewoon langs de winkeltjes en ‘open markets’ te slenteren. Het bijzondere aan deze stad is dat je ook snel in de bergen of aan de kust bent. Vanuit Ljubljana zijn verschillende wintersportoorden snel bereikbaar. Je logeert in een leuk hotelletje in de hoofdstad en na een uurtje rijden sta je al op de skipistes. Het beste van twee werelden!

winterse citytrip

Praag

Je wandelt door Praag alsof je door het grootste openluchtmuseum ter wereld wandelt. Niet verwonderlijk dus dat de stad sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Voor kunst- en cultuurliefhebbers is deze stad een waar paradijs. En ook wie van architectuur houdt, trekt grote ogen. Gezellige winkeltjes, hartverwarmende drankjes en hapjes en véél kerstlichtjes: tijdens de feestperiode is de stad ondergedompeld in een magische kerstsfeer. Praag, een gezellige en romantische stad die je moet ontdekken en eenmaal gevonden, nooit meer mag loslaten!

Low Angle View Of Illuminated Christmas Tree In Front Of Tyn Church Against Sky At Dusk

Bron: Neckermann.be, Slovenië.info Beeld: Getty

Lees ook:

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)