Draag je een bril? De perfecte make-up in 5 stappen

Draag je een bril? De perfecte make-up in 5 stappen
Getty Images

Het is niet omdat je een bril draagt, dat je make-up achterwege moet laten. Integendeel: een vleugje concealer, oogschaduw en mascara doet je stralen en brengt je ogen mooi in balans met je montuur. Hoe? In 5 stappen creëer je dé perfecte make-up als je een bril draagt.

5 stappen tot mooie make-up met een bril

Tip: dé ideale manier om je make-up aan te brengen als je een bril draagt, is met een vergrotende make-upspiegel. Die zoomt in op je gezicht zodat je alles perfect kun zien, zonder dat je je bril ophebt.

Stap 1: een egale teint

Een likje foundation en concealer egaliseert je teint en verdoezelt oneffenheden zoals puistjes, pigmentvlekjes of andere verkleuringen. Dat is vooral fijn rondom je ogen, want brilglazen hebben de neiging om imperfecties te vergroten.

Foundation

Kies voor een foundation naargelang je huidtype (droog, normaal, vet, gevoelig, …) en zorg ervoor dat je de juiste kleur te pakken hebt, zodat het resultaat er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Test de foundation bij voorkeur altijd op je gezicht zelf, aan de rand van je kaaklijn, bijvoorbeeld. Je handen en armen hebben een andere tint dan je gezicht, waardoor ze geen ideale testbasis zijn.

Reinig en hydrateer je huid en breng hierna je foundation aan. Verdeel een stipje over je gezicht en werk het vervolgens uit met je vingers, een foundationkwast of een vochtige make-upspons. Wat je ook kunt doen, is een minerale poederfoundation gebruiken.

Concealer

Een concealer dient om oneffenheden (zoals wallen of vlekjes) te verbergen of om het gebied onder je ogen op te lichten. Dat is handig als je een bril draagt, want je montuur kan voor een schaduw onder je ogen zorgen.

Je kunt je concealer na de foundation gebruiken, of op zichzelf als je weinig tijd hebt of liever niet te veel make-up draagt. Vervaag een flinterdun laagje tot je geen overgang meer ziet tussen de concealer en de foundation of je huid.

Fixeren

Omdat een bril op je gezicht rust, is het belangrijk dat je nadien alles mooi fixeert om strepen en een afdruk te vermijden. Breng daarom een laagje transparant poeder over je make-up aan en focus daarbij op je neusbrug en wangen, waar je montuur je gezicht raakt. Wil je er helemaal zeker van zijn dat alles muurvast blijft zitten, dan kun je eventueel nog wat fixatiespray, ook wel een ‘setting spray’ genoemd, over je gelaat verstuiven.

Stap 2: wauw-wenkbrauwen

Een bril trekt onrechtstreeks de aandacht naar je ogen en wenkbrauwen. Zorg er daarom voor dat je wenkbrauwen netjes in vorm zijn. Laat ze voor de eerste keer in model brengen door een schoonheidsspecialiste, daarna kun je verdwaalde haartjes makkelijk zelf weghalen met een pincet.

De juiste wenkbrauwvorm zorgt voor een frisse, open uitstraling. Heb je maar weinig haartjes van jezelf, of wil je ze eenvoudigweg wat voller maken? Dan kun je ze accentueren met make-up. Beautyredactrice Sanne legt uit hoe je dat doet:

Stap 3: hoge ogen gooien

Een frisse oogmake-up laat je ogen prachtig uitkomen. Met een vleugje oogschaduw, wat mascara en eventueel een oogpotlood of eyeliner zet je je ogen mooi aan, zodat ze niet ‘wegvallen’ achter je brilglazen.

  • Ben je bijziend, dan zullen je brilglazen je ogen verkleinen. Om ze wat groter te doen lijken, ga je best aan de slag met lichte kleuren oogschaduw. Werk met twee tinten die bij elkaar passen: breng de lichte kleur aan over je bewegend ooglid en zet met een donkerdere tint je buitenste ooghoek en het buitenste stukje van je arcadeboog aan.
  • Ben je verziend, dan zullen je brilglazen je ogen net vergroten. Experimenteer met donkerdere kleuren oogschaduw en werk af met een potloodlijntje boven of onder je oog. Dat zal je ogen definiëren en lichtjes verkleinen.
  • Tip: een dotje glanspoeder aan je binnenste ooghoek en net onder je wenkbrauwen licht je ogen mooi op!

Stap 4: XXL-wimpers

Mascara zet je wimpers in de verf en geeft je een frisse, wakkere blik. Kies voor een exemplaar dat vooral volume en niet té veel lengte geeft. Zo vermijd je dat je wimpers tegen je brilglazen tikken. Krul ze daarom eventueel eerst met een wimperkruller, vóór je je mascara aanbrengt:

  1. Plaats je wimperkruller onderaan je wimpers. Probeer zo dicht mogelijk bij je oog te gaan, maar zorg er natuurlijk voor dat je je niet bezeert.
  2. Knijp ‘m voor zo’n 5 seconden dicht en draai tegelijkertijd een beetje met de krul mee.
  3. Verschuif de wimperkruller een beetje naar boven en krul opnieuw 5 seconden. Let op dat je de wimperkruller niet ingedrukt houdt terwijl je ‘m verplaatst, want zo zou je wimpers kunnen beschadigen.
  4. Herhaal dezelfde beweging tot je de hele lengte van je wimpers hebt gekruld.

Stap 5: de finishing touch

Heb je nog een extra minuutje op de klok, of maak je je op voor een speciale gelegenheid?

  • Werk je teint dan af met een vleugje blush. Breng een frisse kleur aan op de appeltjes van je wangen en vervaag richting je oor. Om vlekken te vermijden, zorg je er wel best voor dat je blush je brilmontuur niet te veel raakt.
  • Glanspoeder doet je -letterlijk- stralen! Tokkel een beetje op je jukbeenderen, neusbrug en cupidoboogje (het boogje bovenaan je lippen).
  • Breng een lippenstift aan die je look complimenteert. Zorg ervoor dat je lippen niet dezelfde kleur hebben dan je bril: dat leidt de aandacht af van je ogen, terwijl je ze net in de verf wilt zetten.
make-up bril
© Superdrug.com

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)