Getty Images

Inspiratie: trendy kapsels voor vrouwen

Door De Redactie
Tijd voor iets nieuws? Zin in een make-over? Je kapsel veranderen kan wonderen doen. Boost je zelfvertrouwen, neem een nieuwe start of doe gewoon eens lekker gek. Wij selecteerden tien trendy kapsels voor vrouwen en geven ook nog enkele praktische tips.

Of ze nu kort, halflang of lang zijn: als vrouw wil je dat je haren er piekfijn uitzien. Ben jij soms ook wat inspiratieloos wat kapsels betreft? In dit artikel geven we jou alvast wat inspiratie om mee te nemen naar je volgende kappersbezoek.

Korte kapsels

Wie zegt dat je met een kort, pittig kopje niet veel kanten op kunt? Deze korte kapsels zijn praktisch, supersnel klaar ‘s ochtends en toch ultravrouwelijk. Met wat stylingproduct erin kun je je lokken stoer naar achteren leggen, netjes gekamd creëer je dan weer een stijlvolle look en als je je lokken iets warriger stylet, krijg je een nonchalante coupe. Mooi meegenomen: tijdens het sporten hoef je alvast je haren niet meer vast te maken!

 
 
 
 
 
 
 

Kapsels voor halflang haar

Halflang haar is een makkelijke lengte. Ideaal voor bijna alle opsteekkapsels, maar toch nog praktisch genoeg. Steil, gekruld of in een middellijn: met halflange lokken steel jij de show, én ze zijn ook nog eens makkelijk te onderhouden.

 
 
 
 
 
 
 

Kapsels voor lang haar

Lang haar is niet altijd even praktisch, maar wel heel sierlijk en vrouwelijk. Gelukkig bestaan er ontelbare kapsels om het je makkelijker te maken, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon los dragen. Als je het slim aanpakt, kun je zorgeloos genieten van je prachtige manen!

 
 
 
 
 
 
 

PS Surf gerust eens naar de Pinterestpagina van Libelle en ontdek nóg meer prachtige snits!

Feestelijke kapsels

Ben je op zoek naar originele kapsels voor een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag, communie of trouwfeest?

15x basistips voor de verzorging van je haren

kapsels

 1. Was je haar niet té veel om de natuurlijke oliën van je hoofdhuid niet te strippen. Zo’n twee à drie keer is voldoende. Tussendoor kun je je kapsel opfrissen met wat droogshampoo.
 2. Geef je hoofdhuid een korte massage tijdens het wassen. Dat zorgt voor een goede doorbloeding, waardoor je haren sterker zullen uitgroeien.
 3. Verzorg je haarpunten met een conditioner en een haarmasker. Breng het aan op handdoekdroog haar en laat inwerken vooraleer je het met lauw water uitspoelt.
 4. Gebruik je masker of conditioner ook eens vóór je in de douche stapt. Je haar werkt als een spons en zal het eerste vocht waarmee het in aanraking komt opnemen. Is je haar al nat, dan dringen de voedende eigenschappen van het product minder goed door. Breng het dus een keertje aan op droog haar en was je haar achteraf met shampoo, wat ook zal vermijden dat er verzwarende restjes in je haar achterblijven. Deze methode wordt ook wel ‘reverse shampoo‘ genoemd.
 5. Extra glanzende haren? Spoel je lokken dan eens uit met koud water, want dat sluit de haarschubben.
 6. Droog je haar achteraf niet te ruw, maar dep het liever droog met een zachte handdoek. Wikkel je handdoek eventueel om je haar om het nog even verder te laten drogen.
 7. Kies voor de juiste haarborstel: een zacht exemplaar met natuurlijk haar of eentje met wijde tanden, bijvoorbeeld.
 8. Borstel je haar nooit als het nat is, want dan is het extra breekbaar.
 9. Borstel het bovendien niet te veel: zo haal je het volume eruit, maak je het dof en bestaat het risico dat je meer haren verliest.
 10. Breng volume in je haar! Dat maakt je kapsel voller én makkelijker handelbaar voor opsteekkapsels.
 11. Gebruik niet té veel stylingproducten, want dat verzwaart je haar. Beperk je tot de juiste producten voor jouw kapsel.
 12. Zet de hitte van je haardroger, krul- of steiltang niet te warm, en gebruik altijd een hittebeschermend product vooraleer je aan de slag gaat. Dat legt een laagje over je haar waardoor het niet kan verbranden.
 13. Let op met strakke haarelastiekjes en -accessoires om te vermijden dat je haar afbreekt. Kies daarom eerder voor een zacht, dik exemplaar dat niet te strak zit. Of ga voor een plastic, gedraaid haarelastiekje (de zogenaamde ‘Invisibobble’).
 14. Wees voorzichtig met haarkleuringen voor thuis, want die kunnen soms te agressief zijn voor je haar. Vraag altijd raad aan je kapper, of laat je lokken kleuren in het kapsalon.
 15. En tot slot: ga regelmatig naar de kapper, al is het maar om de puntjes te laten knippen. Zo voorkom je dat je haar splitst en afbreekt.

Video: 3x leuke kapsels

Beautyredactrice Sanne is ook haarstyliste. In deze video toont ze je 3 gemakkelijke kapsels die je zelf thuis kunt proberen!

Meer lezen over kapsels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content