Bewezen: Deze 5 huisplanten zijn goed voor je gezondheid!

Bewezen: Deze 5 huisplanten zijn goed voor je gezondheid!

Planten als huisdecoratie zijn wat sieraden zijn voor de mens. Ze maken alles net wat mooier en leuker. Bovendien is wat groen ook een prima hulpmiddel tegen allerhande kwaaltjes. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze vijf kamerplanten wel héél goed voor je zijn.

Je huis in bloei

Je hoeft geen botanicus te zijn om te weten dat wat groen in huis wonderen verricht. Zowel voor je woning, als voor je humeur en gezondheid. Maar deze vijf kamerplanten gaan nog een stapje verder.

1Lavendel

© GETTY/ELENALEONOVA via PureWow

Het is wetenschappelijk bewezen dat de geur van lavendel stress en angst vermindert. Niet voor niets dat de kruidige plant in heel wat wellnesszaken gebruikt wordt om zijn frisse, helende geur. In geen tijd daalt je hartslag, en hangt er een ontspannen sfeer in eigen huis.

2Aloë vera

Al eeuwenlang staat het vetplantje bekend als hét wondermiddel tegen allerhande lichamelijke kwaaltjes (denk brandwonden en huidirritaties). Maar wist je ook dat Aloë vera bijzonder goed is voor de luchtkwaliteit van je woning? Zo goed zelfs, dat deze plant door de NASA is uitgeroepen tot de beste luchtzuiverende plant ter wereld!

Extra tip: Verschijnen er bruine plekken op de bladeren? Dan is de lucht in je (slaap)kamer sterk bevuild.

3Lepelplant

Alleen al voor z’n opvallende bladeren en sculpturale witte bloei geven we de lepelplant een plaatsje in huis. En je hoeft er geen groene vingers voor te hebben, wat hij is uitermate onderhoudsvriendelijk. Ook staat ie bekend om zijn luchtzuiverende werking, en haalt ie schimmels en giftige gassen, zoals koolmonoxide, uit de lucht.

Extra tip: Let wel op dat je hond of kat er niet aan gaat knagen. De lepelplant is giftig voor huisdieren.

4Klimop

Ook in huis doet klimop (hedera helix) het uitstekend. De plant verbetert de luchtkwaliteit in je woning, absorbeert schadelijke stoffen én vermindert schimmel maar liefst met 94 procent! En zijn speelse uitstraling is een bonus!

Extra tip: Ook hier opletten voor je huisdieren.

5Basilicum

Naast de heerlijke geur en z’n smakelijke zijdezachte bladeren bevat dit kruid ook een hoge hoeveelheid linalool. Dat is een essentiële olie die ontstekingsbevorderende enzymen vermindert. Ook zou het je in momenten van stress tot rust brengen. Dus, voel je je wat gejaagd? Neem een momentje rust, ruik aan je basilicumplantje en kom volledig tot rust.

 

Bron: PureWow. Beeld: Getty Images

Ook interessant:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)