© VRT / Play4 / VTM

Het voorjaar op televisie: deze programma’s willen we graag zien

Door Hanne Bral

Een nieuw jaar betekent ook een nieuw televisieseizoen. Dit voorjaar zijn er heel wat nieuwe programma’s op de buis die wij sowieso willen zien. Wij maakten een lijstje van onze favorieten.

Nieuwe programma’s om dit voorjaar naar uit te kijken

Over De Oceaan

Een van de eerste programma’s om dit voorjaar naar uit te kijken is het tweede seizoen van Over De Oceaan. Opnieuw stappen zes bekende Vlamingen – zonder zeilervaring – aan boord van een zeiljacht om de Atlantische Oceaan over te varen.

De matrozen tot uw dienst: Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert. En het is extra spannend dit jaar, want de zeilers nemen deel aan de Atlantic Rally for Cruisers, een prestigieuze zeilwedstrijd.

Vanaf 16 januari elke maandag op Play4 en GoPlay.

over de oceaan
© Play4

Een Echte Job

Ook kun je vanaf deze week kijken naar een nieuw seizoen van Een Echte Job. An Lemmens, Dominique Persoone, Julie Vermeire, Andy Peelman en Sarah Mouhamou trekken een verplegersuniform aan en lopen drie weken lang stage in het ziekenhuis. En het belooft opnieuw een rollercoaster aan emoties te worden, een lach en traan verzekerd.

Vanaf 16 januari elke maandag op VTM en VTM GO.

Een Echte Job
© VTM

Factcheckers geldspecial

Het is nog eventjes wachten op het nieuwe seizoen van Factcheckers, maar dit voorjaar kun je wel al kijken naar een special die volledig rond geld draait. Hoe gemakkelijk kun je een extra spaarcent bijverdienen? Hoe gewiekst gaan sommige online kredietverstrekkers te werk? En zijn juweliers wel altijd eerlijk wanneer ze je oude juwelen aankopen? Op deze vragen zoeken ervaren factcheckers Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken een antwoord.  

Op 18 januari op Eén en VRT MAX.

Factcheckers
© VRT

Onze Natuur. De Reeks

Misschien zag je de veelbesproken documentaire ‘Onze Natuur, de film’ afgelopen najaar wel al in de bioscoop. Als vervolg daarop kun je dit voorjaar op Canvas kijken naar ‘Onze Natuur, de reeks’. In zeven afleveringen zoomen de camera’s in op onze verbazend wilde Belgische natuur. Niet Matteo Simoni, maar Wim Opbrouck praat deze keer de adembenemende beelden aan elkaar.

Vanaf 18 januari op Canvas en VRT MAX.

Onze Natuur
© VRT

The White Lotus

Binnenkort kun je op Play4 ook kijken naar The White Lotus, een serie die de afgelopen jaren lovende kritieken kreeg uit alle uithoeken van de wereld. De reeks volgt enkele superrijken die hun intrek nemen in een paradijselijk luxeresort op Hawaii. Terwijl het overdreven vriendelijke personeel er alles aan doet om het verblijf van de gasten zo aangenaam mogelijk te maken, zijn de verwende gasten allesbehalve sympathiek. De reeks won al tien Emmy-awards en twee Golden Globes, beide prestigieuze prijzen. Met onder andere Jennifer Coolidge en Alexandra Daddario.

Vanaf 20 januari elke vrijdag op Play4 en GoPlay.

The White Lotus
© Play4

1985

Een nieuw televisieseizoen betekent natuurlijk ook gloednieuwe Vlaamse fictie op zondag. Deze keer keren we terug naar de turbulente jaren ’80, op het moment dat de Bende van Nijvel het hele land op stelten zette.

De reeks volgt drie jongvolwassenen, die vol ambitie en goesting naar Brussel trekken om er te gaan studeren en rijkswachter te worden. Ongewild komen ze terecht in een zwarte bladzijde uit onze geschiedenis, die de vriendschap zwaar onder druk zet. Met in de (hoofd)rollen fictiefavorieten als Peter Van den Begin, Titus De Voogdt, Ruth Becquart en Barbara Sarafian.

Vanaf 22 januari elke zondag op Eén en VRT MAX.

programma's voorjaar
© VRT

Dagen zonder broer

Terwijl de wereld juichend klonk op het nieuwe jaar, moest Jeroen Meus op 31 december 2021 afscheid nemen van zijn geliefde broer Wim. Wat volgde was een jaar vol verdriet en verwerking, een rollercoaster aan emoties.

Al werd Jeroen Meus ook overstelpt met warmte. Hij ontving kaartjes en brieven van mensen die hij nog nooit had ontmoet, maar die hun medeleven toonden of hun eigen ervaringen met verlies wilden delen. De televisiekok hield alles bij en zoekt in ‘Dagen zonder broer’ enkele van de mensen op die hem door de woelige periode van rouw hielpen.

Vanaf 25 januari elke woensdag op Eén en VRT MAX.

jeroen meus
© VRT

Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u

Een gloednieuw realityprogramma om naar uit te kijken is ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u’. Daarin vertrekken acht koppels samen op een romantisch weekendje weg. Al krijgt het uitstapje al snel een verrassende twist, wanneer de ene helft van de koppels hun partner onverwacht ten huwelijk vraagt. Na 24 uur stappen ze al in het huwelijksbootje en vertrekken ze op huwelijksreis. Ook hun vrienden en familie zijn van de partij voor een spontaan trouwfeest. Met niemand minder dan Ruth Beeckmans als presentatrice.

Vanaf 31 januari elke dinsdag op VTM en VTM GO.

programma's voorjaar
© VTM

The Masked Singer

Over enkele weken barst de grootste muzikale zoektocht van het jaar weer los: het ondertussen derde seizoen van The Masked Singer. Een hele resem nieuwe figuren staan te trappelen om de sterren van de hemel te zingen. Kun jij als eerste raden welke BV zich verschuilt achter Leeuw, Tovenaar, Hippo, Raaf, Skiwi, Foxy Lady, Minotaurus en Kolonel Mops?

Vanaf 3 februari elke vrijdag op VTM en VTM GO.

The Masked Singer
© VTM

The greatest dancer van Vlaanderen

Dansliefhebbers, opgelet! Want dit voorjaar kun je op Eén kijken naar een gloednieuw dansprogramma. In ‘The greatest dancer van Vlaanderen’ gaan de vakjury (met o.a. Niels Destadsbader) en het publiek samen op zoek naar het beste danstalent van Vlaanderen. Dit alles onder leiding van presentatoren Siska Schoeters en Aster Nzeyimana. Alle mogelijke dansstijlen passeren de revue: van hiphop over ballroom tot ballet. Jong, oud, solo of in groep: de meest gepassioneerde dansers strijden allemaal om de titel van The greatest dancer.

Vanaf 4 februari elke zaterdag op Eén en VRT MAX.

programma's voorjaar
© VRT

Restaurant Misverstand

Een van onze favoriete programma’s van het afgelopen jaar keert ook dit voorjaar terug. Want ja hoor, Dieter Coppens en chef-kok Seppe Nobels openen opnieuw de deuren van Restaurant Misverstand, deze keer in Antwerpen. Ze krijgen hulp van acht nieuwe medewerkers, die allemaal de diagnose jongdementie kregen. Restaurant Misverstand belooft opnieuw een heuse portie humor, verdriet, begrip en wondermooie vriendschap.

Vanaf 6 februari elke maandag op Eén en VRT MAX.

Restaurant Misverstand
© VRT

De Mol

Erg veel weten we nog niet over het nieuwe seizoen van De Mol. Wel al zeker: de kandidaten reisden dit jaar naar de Verenigde Staten én het belooft zonder twijfel weer razendspannend te worden.  

Later dit voorjaar op Play4 en GoPlay.

De Mol
© Play4

De Club

Nog meer sterke fictie dit voorjaar met De Club. Een kindje krijgen zou makkelijk moeten zijn, toch? Drie totaal verschillende koppels hebben één ding gemeen: het lukt hen allemaal niet om zwanger te worden. Ze vormen een onverwachte club, omdat ze het gevoel hebben dat de buitenwereld hen niet begrijpt. Een wereld waarin alles draait rond babyborrels, joelende peuters en de steeds terugkerende vraag “Wanneer gaan jullie aan kinderen beginnen?”. Een hartverwarmende en taboedoorbrekende reeks waarin relaties en vriendschappen op de proef worden gesteld.

Later dit voorjaar op Eén en VRT MAX.

programma's voorjaar
© VRT

Een jaar op zee

De Columbus staat ondertussen ergens netjes geparkeerd, maar Wim Lybaert moest niet lang nadenken over een nieuw avontuur. Als kind bracht hij zijn zomers door op het strand van Zeebrugge, en al snel raakte hij gefascineerd door de vele vissers. Nu, op zijn 54ste, zoekt hij uit wat het vissersleven precies inhoudt en of het iets voor hem is. Een hartverwarmende ode aan oprechte vriendschappen, blind vertrouwen, en de geliefde zee natuurlijk.

Later dit voorjaar op Eén en VRT MAX.

Wim Lybaert
© VRT

Liefde voor Muziek

Ook het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek komt dit voorjaar op de buis. DAAN, Günter Neefs, Jaap Reesema, K3, Metejoor, Portland en Stef Bos zorgen voor een heuse ‘clash der genres’. Want wat doet DAAN met de aanstekelijke meezingers van Metejoor? En wie durft de monsterhit ‘Waterval’ van K3 onder handen te nemen?

Lees hier alles over de artiesten die dit seizoen meedoen.

Later dit voorjaar op VTM en VTM GO.

Liefde voor Muziek
© VTM

Ons huis/nieuw huis

Na populaire programma’s als ‘Blind Gekocht’ en ‘Huis Gemaakt’ komt ook Eén dit voorjaar met een gloednieuw huizenprogramma. Interieurarchitect Ken en makelaar Kristien gaan met elkaar de strijd aan en bezoeken over heel Vlaanderen koppels die niet (meer) in hun droomhuis wonen. Ken verbouwt samen met zijn aannemersploeg de huizen, terwijl Kristien op zoek gaat naar een nieuwe woonst. Blijven de koppels in hun gerenoveerde eigendom wonen, of kiezen ze toch voor het nieuwe gevonden pand?

Later dit voorjaar op Eén en VRT MAX.

programma's voorjaar
© Play4

Dit lees je vast ook graag:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content