10x haalbare mode- en beautyvoornemens voor 2021

10x haalbare mode- en beautyvoornemens voor 2021
Getty Images

Nieuw jaar, nieuwe voornemens! Met deze haalbare mode- en beautyvoornemens start je het jaar in schoonheid en word je elke dag de meest stralende versie van jezelf.

10x mode- en beautyvoornemens

Als er iets is dat we de afgelopen periode hebben geleerd, dan is het dat tijd maken voor jezelf een onmiskenbare kracht met zich meebrengt. En voor jezelf zorgen hoeft niet altijd groots, indrukwekkend of ingewikkeld te zijn: met een aantal kleine aanpassingen in je gewoonten maak je het verschil voor je lichaam én geest.

1. Reinig elke avond je gezicht

Maak ‘s avonds vijf minuutjes tijd om je huid te reinigen: zo hou je je velletje jong, fris en stralend en geef je puistjes of onzuiverheden geen kans. Ook belangrijk dus als je geen make-up draagt. Ga in ieder geval nooit slapen met make-up.

2. Exfolieer regelmatig

Scrub je regelmatig? Dat is goed, maar let toch even op, want een korrelscrub is niet altijd zo onschuldig. De schurende deeltjes kunnen namelijk minuscule krasjes maken in je huid en zijn daarom soms te ruw.

Een liever alternatief is een vloeibare exfoliant op basis van huidvriendelijke zuren die diep tot in de poriën dringen en je huid van binnenuit exfoliëren. Zo verwijderen ze op milde wijze dode huidcellen en maken ze je poriën weer vrij, zonder de huidbarrière te beschadigen. Exfolieer 1 à 2 keer per week en je huid zal stralen!

3. Eindig je beautyroutine met een SPF

Een voornemen voor 2021 waar je in 2031 nog steeds dankbaar om zal zijn: smeer altijd een crème met een zonnefilter vooraleer je de deur uitgaat. Want wist je dat uv-stralen dé nummer 1 oorzaak zijn van rimpels, verslappingen, pigmentvlekjes en andere tekenen van huidveroudering? Een SPF beschermt je huid en, misschien nog belangrijker, beperkt het risico op huidkanker.

4. Gooi ongebruikte (of vervallen) spullen weg

De perfecte manier om ‘grote kuis’ te houden in je beauty- en kleerkast: gooi de stuks en spullen die je nooit draagt of gebruikt weg, geef ze aan een goed doel of plezier er een vriendin mee. Vervallen beautyproducten mogen rechtstreeks richting de vuilnisbak, aangezien ze meer kwaad dan goed doen.

5. Ga op tijd slapen

Skip die televisiemarathon, want een schoonheidsslaapje is zeker geen fabel. Door op tijd onder de wol te kruipen en minstens 6 à 8 uur te slapen, herstelt je lichaam en je huid, en voel je je ‘s ochtends een pak energieker. Drie vliegen in één klap!

6. Spa-at-home

‘Mens sana in corpore sano’, ofwel: een gezonde geest in een gezond lichaam. En die gezonde geest kan af en toe weleens wat me-time gebruiken, zeker in deze uitzonderlijke tijden. Open een kuuroord in je eigen badkamer en neem een uitgebreide douche of een warm bad, verwen je huid met een gezichtsmasker en geef je handen en voeten een uitgebreide manicure en pedicure. Voel je zàààlig zen…

7. Ga voor glamour

Nu we vooral thuis zijn omwille van de coronamaatregelen, is het verleidelijk om ons dagelijks in comfortabele homewear te hullen. En daar is zeker niets mis mee, maar wat extra aandacht loont nochtans de moeite. Kleed je minstens één keer per week op, voor een videochatgesprek met een vriend(in), een bubbelwandeling met je zus of een thuisdate met je partner. Je zelfvertrouwen krijgt gegarandeerd een boost!

8. Shop slim

De tijden dat we bergen trendkleren kochten die je waarschijnlijk maar één keer draagt, zijn stilaan voorbij. De modewereld focust steeds meer op duurzame mode, en da’s een goed voornemen waar ook jij in mee kunt gaan. Shop bewust en investeer in stukken van goede kwaliteit waar je jaren plezier aan hebt.

9. Koop Belgisch

Ons Belgenlandje heeft heel wat moois te bieden, ook op het vlak van mode en beauty. Vandaag is het belangrijker dan ooit om onze Belgische merken te steunen en hen een hart onder de riem te steken. Van Belgische mode tot juwelen en beautyproducten: er is voor ieder wat wils.

10. Neem eens een risico

Het leven is soms aan de durvers. Waag je eens aan een felle lip of een outfit die lichtjes buiten je comfortzone ligt. Mode- en beautyrisico’s zijn dé ideale manier om aan je zelfzekerheid te werken en je te leren dat de spotlight een plek voor jou is!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)