Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

10x leuke mode- en beautyvoornemens voor 2022

Door Jolien Thieleman

Nieuw jaar, nieuwe voornemens! Met deze leuke, haalbare en nuttige mode- en beautyvoornemens start je 2022 in schoonheid.

10x mode- en beautyvoornemens

Als er één voornemen is dat je in 2022 ter harte mag nemen, dan is het wat meer tijd nemen voor jezelf. En zelfzorg hoeft niet altijd groots, indrukwekkend of ingewikkeld te zijn: met een aantal kleine aanpassingen in je gewoonten maak je het verschil voor je lichaam én geest.

1. Reinig dagelijks je huid

Maak ‘s avonds vijf minuutjes tijd om je huid te reinigen: zo hou je je velletje jong, fris en stralend en geef je puistjes of onzuiverheden geen kans. Ook belangrijk dus als je geen make-up draagt. Ga in ieder geval nooit slapen met make-up.

2. Exfolieer regelmatig

Scrub je regelmatig met een klassieke korrelscrub? Wees dan extra mild voor je huid, want de schurende deeltjes kunnen minuscule krasjes maken in je huid en zijn daarom soms te ruw. Maak je huid dus altijd goed vochtig, scrub niet te lang en maximaal één keer per week.

Een liever alternatief is een vloeibare exfoliant op basis van huidvriendelijke zuren die diep tot in de poriën dringen en je huid van binnenuit exfoliëren. Zo verwijderen ze op milde wijze dode huidcellen en maken ze je poriën weer vrij, zonder de huidbarrière te beschadigen. Je huid zal stralen!

3. Eindig je beautyroutine met een SPF

Een voornemen voor 2022 waar je in 2032 nog steeds dankbaar om zal zijn: smeer altijd een crème met een zonnefilter vooraleer je de deur uitgaat. Uv-stralen zijn immers dé nummer 1 oorzaak van rimpels, verslappingen, pigmentvlekjes en andere tekenen van huidveroudering. Een SPF beschermt je huid en, misschien nog belangrijker, beperkt het risico op huidkanker.

4. Gooi ongebruikte (of vervallen) spullen weg

De perfecte manier om ‘grote kuis’ te houden in je beauty- en kleerkast: gooi de stuks en spullen die je nooit draagt of gebruikt weg, geef ze aan een goed doel of plezier er een vriendin mee. Vervallen beautyproducten mogen rechtstreeks richting de vuilnisbak, aangezien ze meer kwaad dan goed doen.

5. Ga op tijd slapen

Skip die televisiemarathon, want een schoonheidsslaapje is zeker geen fabel. Door op tijd onder de wol te kruipen en minstens 6 à 8 uur te slapen, herstelt je lichaam en je huid, en voel je je de volgende ochtend een pak energieker. Drie vliegen in één klap!

6. Spa-at-home

Mens sana in corpore sano, ofwel: een gezonde geest in een gezond lichaam. En die gezonde geest kan af en toe wel wat me-time gebruiken. Open een kuuroord in je eigen badkamer en neem een uitgebreide douche of een warm bad, verwen je huid met een gezichtsmasker, geef je handen en voeten een uitgebreide manicure en pedicure en voel je zááálig zen …

7. Ga voor glamour

Niets mis met comfortabele homewear, maar je voelt je zóveel beter in een leuke outfit. Geloof ons! Of je nu van thuis uit werkt of niet: kleed je minstens één keer per week op voor een koffie met een vriend(in), een wandeling met je zus of een date met je partner. Je zelfvertrouwen krijgt gegarandeerd een boost.

8. Shop slim

De tijden dat we bergen trendkleren kochten die je waarschijnlijk maar één keer draagt, zijn gelukkig stilaan voorbij. De modewereld focust steeds meer op duurzame mode, en da’s een goed voornemen waar ook jij in mee kunt gaan. Shop bewust en investeer in stukken van goede kwaliteit waar je jaren plezier aan hebt.

9. Koop Belgisch

Ons Belgenlandje heeft heel wat moois te bieden, ook op het vlak van mode en beauty. Shop lokaal en je maakt ineens ook Belgische merken en ondernemers gelukkig. Van Belgische mode tot juwelen en beautyproducten: er is voor ieder wat wils.

10. Neem eens een risico

Het leven is soms aan de durvers. Waag je eens aan een felle lippenstift of een outfit die lichtjes buiten je comfortzone ligt. Mode- en beautyrisico’s zijn dé ideale manier om aan je zelfzekerheid te werken en je te leren dat de spotlight ook een plek voor jou is!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!