Zo blijft je lippenstift perfect zitten

Zo blijft je lippenstift perfect zitten

Felrood, roze of misschien wel bordeaux: je vertrekt met de perfécte lippenstift op je lippen, maar doorheen de dag of avond gaat je kleurtje er langzaam maar zeker af. Zonde, niet? Met dit stappenplan blijft hij netjes zitten!

1. Scrub je lippen

Door je lippen te scrubben, krijg je niet alleen superzachte lippen, maar blijft je lipstick ook aanzienlijk langer zitten. Breng het product aan in zachte, ronddraaiende bewegingen. Scrub niet te hard, want de huid van en rond je lippen is dun en vrij gevoelig.

Je kunt makkelijk zelf lipscrub maken door fijne suiker te mengen met honing, maar je kunt er ook eentje kopen. Beautyredactrice Jolien test hier de nieuwste lipscrub uit.

2. Gebruik lipliner

Je lippen omlijnen in dezelfde kleur dan je lipstick, zorgt ervoor dat hij aanzienlijk langer blijft zitten en dat de kleur extra goed tot z’n recht komt. Kleur je lippen helemaal in met je potlood vooraleer je lipstick aanbrengt. Zo heeft het product een basis om zich aan te hechten.

Pluspunt: lipliner zorgt ervoor dat je lippenstift minder snel uitloopt in de fijne lijntjes rondom je lippen. Wil je dit helemaal vermijden, dan kun je een beetje concealer aan de buitenkant aanbrengen. Dat doe je best met een lippenpenseel: een fijn penseeltje waarmee je heel precies kunt werken.

3. Breng lippenstift aan

Nu je lippen zijn ingekleurd, is het tijd voor je lippenstift. Breng ‘m zo precies mogelijk aan: eerst in het midden van je onderlip, dan aan je cupidoboogje (het boogje van je bovenlip) en vervolgens de zijkanten van je lippen. Als je een opvallende kleur draagt, dan is het een goed idee om een lippenpenseel te gebruiken.

4. Poeder af

Deze truc werkt écht: neem een tissue en haal er één laagje papier af. Leg het over je knallende lippen en breng er een beetje los poeder over aan met een make-upborstel. Zo fixeer je de kleur en blijft hij heel de avond zitten.

© Odyssey

5. Optioneel: breng een extra laag lippenstift aan

Als je de kleur extra wilt laten opvallen of niet houdt van de matte finish na het afpoederen in stap 4, dan kun je gerust een extra laagje lippenstift aanbrengen. Laat de feestperiode nu maar komen!

Ook mooi tijdens de feestdagen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)