Zo zorg je ervoor dat je lippenstift het feestdiner overleeft

Zo zorg je ervoor dat je lippenstift het feestdiner overleeft

Als er één periode is waarin een knallende lippenstift een goed idee is, dan zijn het de feestdagen wel.

Felrood, roze of misschien wel bordeaux: je vertrekt met de perfecte kleur, maar tijdens het aperitief en voorgerecht gaat het er langzaamaan af. Zonde, niet? Met dit stappenplan én met deze producten blijft je lipstick perfect zitten!

1. Scrub je lippen

Door je lippen te scrubben, krijg je niet alleen superzachte lippen, maar blijft je lipstick ook aanzienlijk langer zitten. Je kun zelf een mengsel maken van honing en suiker of je kunt een potje in de winkel kopen.

Afbeeldingsresultaat voor lush honey lip scrub

Lush lipscrub met honing (€ 8,95 – bekijk het hier).

2. Gebruik een lippenpotlood

Je lippen omlijnen in dezelfde kleur dan je lipstick, zorgt ervoor dat je lipstick veel langer blijft zitten en dat de kleur extra goed tot z’n recht komt. Kleur je lippen helemaal in met je potlood vooraleer je lipstick aanbrengt.

Lord & Berry Ultimate Lipliner (€ 15,95 – bekijk het hier).

Extra tip: om ervoor te zorgen dat je lipstick niet uitloopt in de lijntjes naast je lippen, kun je een beetje concealer aan de buitenkant aanbrengen. Dat doe je best met een fijn penseeltje.

Afbeeldingsresultaat voor rimmel match perfection concealer kruidvat

Rimmel Match Perfection concealer (€ 8,99 – bekijk het hier).

3. Breng je lievelingslippenstift aan

Nu je lippen zijn ingekleurd, is het tijd voor lipstick. Breng ‘m zo precies mogelijk aan: eerst in het midden van je onderlip, dan aan het boogje van je bovenlip en vervolgens de zijkanten van je lippen. Als je een opvallende kleur draagt, dan is het een goed idee om een lippenpenseel te gebruiken. Zo kun je heel precies te werk gaan.

  • Jane Iredale Triple Luxe Lipstick (€ 27,50 – bekijk het hier)
  • Maybelline Color Sensational Matte Lipstick (€ 12,99 – bekijk het hier).
  • Go as u.r Creamy Lipstick (€ 28 – bekijk het hier).

4. Poeder af

Het klinkt vreemd, maar dit trucje werkt écht: neem een tissue en haal er één laagje papier af. Leg het over je knallende lippen en breng er een beetje los poeder over aan met een make-upborstel. Zo fixeer je de kleur en blijft hij heel de avond zitten.

Camouflage Fixing Powder

Babor Camouflage Fixing Powder (€ 16,50 – bekijk het hier).

5. Optioneel: breng een extra laagje lipstick aan

Als je de kleur extra wil laten opvallen of niet houdt van de matte look van je lippen, dan kun je gerust een extra laag lipstick aanbrengen. Laat de feestperiode nu maar komen!

Meer kerst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)