Getty Images

Paaspauze: 20x ideetjes voor een fijne paasvakantie

Wandelen, fietsen, het thuis gezellig proberen maken, we zijn er ondertussen al echte experts in geworden. En helaas, ook de paasvakantie van dit jaar zal er een beetje eentonig uitzien. De activiteiten die we wel kunnen doen, zijn schaars. Maar dat neemt niet weg dat je er wél van kunt genieten. Wij lijsten een aantal ideetjes voor je op. Maak er het (paas)beste van!

Een paasvakantie op maat: zo maak je er fijne weken van

Als je enkele dagen vakantie gepland hebt, dan is het altijd leuk om alvast een aantal activiteiten te plannen of in je achterhoofd te houden. Het is echt belangrijk om ook eens echt een aantal dagen voor jezelf in te plannen, want de coronastress neemt jammer genoeg bij heel wat mensen de bovenhand. Heb je het zelf af en toe wat moeilijker? Dan geven we je graag in dit artikel een aantal tips van een psycholoog.

Wandelingen en fietstochten in de kijker

Misschien ben je ondertussen al een fervente wandelaar of fietser, maar ben je op zoek naar nog enkele te ontdekken routes? Of misschien wil je na de donkere wintermaanden je wandelschoenen wel opnieuw van onder het stof halen? In dit artikel vertellen we je alvast waarom wandelen zo goed voor je is en hier vertellen we je hoe je blaren tijdens langere wandeltochten kunt vermijden.

Ontdek je liever je omgeving per fiets of twijfel je nog om te starten met fietsen? Laat je dan nog even overtuigen door dit artikel, want hier vertellen we je waarom deze sport net zo goed voor je is. En hier vertellen we je meer over hoe je veilig met de elektrische fiets op stap kunt gaan.

1

Wandelen langs Brugs buitengoed

Liefhebbers van statige gebouwen komen helemaal aan hun trekken in de omgeving van Sint-Michiels. Tijdens je wandeling ontdek je verschillende kastelen in een bosrijk kader. Pracht, praal én een flinke dosis natuur.

Klik hier voor meer informatie over de wandeling.

2

Stappen langs Brabantse loofbossen

Mag het nog wat meer bos zijn voor jou? Dan raden we je aan om de Brabantse loofbossen te gaan verkennen. Deze wandeling van 4,5 km is perfect voor beginnende wandelaars die op een ontspannen manier hun eerste stapjes in de natuur willen zetten.

Klik hier voor meer informatie over de wandeling.

3

Wandelen door de groene oase van Antwerpen

Groen in Antwerpen? Ja hoor, zeker en vast! In het Rivierenhof in Deurne kun je heel wat wandel- en fietstochten aanvatten. Perfect om de stad te ontvluchten en even op adem te komen tussen de bomen.

Klik hier voor meer informatie over de wandeling.

4

Wandelen langs de Molenbeek

Proeven van de lokale geuzes zal helaas nog niet kunnen, maar de omgeving rond Alsemberg en de Molenbeek is meer dan de moeite waard om te verkennen. Wij denken: in de lente prospectie en in de zomer lekker proeven … Duimen maar!

Klik hier voor meer informatie over de wandeling.

5

Wandelen langs Oost-Vlaamse kreken

Polderland en kreken bij de vleet tijdens deze wandeling. Perfect ook om gezellig te picknicken bij mooi weer. Dat klinkt als een geslaagde lente-uitstap, toch?

Klik hier voor meer informatie over de wandeling.

6

Fietsen tussen de Haspengouwse boomgaarden

Een pittig tochtje met uitdagende heuvelflanken, maar absoluut de moeite waard. Hier fiets je tussen de kleurrijke boomgaarden en geniet je van landelijke panorama’s.

Klik hier voor meer informatie over de fietstocht.

7

Fietsen door Gistel als een echte flandrien

Fan van de koers? Laat je dan maar eens helemaal gaan in de omgeving van Gistel. Je fietst er langs poldergebied en bossen mét tussenstops in het teken van het wielrennen. Vergeet ook zeker niet even halt te houden aan de uitkijktoren van Vloethemveld.

Klik hier voor meer informatie over de fietstocht.

8

Fietsen langs Scheldeboorden

Een stukje Durme, Schelde én Rupel, meer heb je niet nodig voor een verkwikkende fietstocht langs het water. Tijdens je tocht krijg je de perfecte mix van natuur en erfgoed voorgeschoteld. Geniet ervan!

Klik hier voor meer informatie over de fietstocht.

9

Fietsen langs Hagelande druivenstokken

Wijn, wijn en nog eens wijn! Het Hageland heeft heel wat lekkers in de aanbieding. Natuurlijk gooit corona ook voor deze fietstocht wel wat roet in het eten, maar laat dat je vooral niet beletten om je alvast te laten inspireren door de omgeving.

Klik hier voor meer informatie over de fietstocht.

10

Fietsen tussen de kunstwerken in Vlaams-Brabant

Cultuurliefhebbers halen hun hartje op in Vlaams-Brabant, want daar vind je een combinatie van boomgaarden en prachtige kunstwerken. Kunst en natuur combineren. Perfect, toch?

Klik hier voor meer informatie over de fietstocht.

Een streepje cultuur

Cultuurliefhebbers blijven in coronatijden jammer genoeg op hun honger zitten. Optredens en voorstellingen moeten we nog even uit onze agenda’s schrappen. Maar er zijn gelukkig wel nog steeds heel wat te bezichtigen tentoonstellingen of huiskamervoorstellingen die je op een veilige manier wat culturele afleiding geven.

11

Podia in je huiskamer

Mis je het theater of wil je toch genieten van een balletvoorstelling of optreden van je favoriete muziekgroep? Dan kun je je hart ophalen bij Podium 19, een cultuurplatform dat je online of via je televisiescherm voorziet van een flinke portie cultuur.

Klik hier voor meer informatie over de geprogrammeerde voorstellingen.

12

Ontdek Brussel met muziek in je oren

Een tripje naar onze hoofdstad is nog zo fijn met een deuntje in je oren. Dankzij de Beursschouwburg kun je verschillende buurten in Brussel ontdekken en verkennen met de creatieve begeleiding van heel wat lokale artiesten. Onderweg hoor je muziek, mixtapes en allerlei geluiden die het nog net dat beetje boeiender maken.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende routes.

13

Op zoek naar straatkunst

Heel wat steden kregen de voorbije jaren extra kleurrijke laagjes dankzij street art. Prachtige tekeningen, groteske kunstwerken of op maat gemaakte stadsodes, je vindt ze onder andere terug in Oostende, Gent, Antwerpen en Brussel. Verdwalen in de stad was nog nooit zo inspirerend!

14

Aangrijpend fotowerk: ouders en kinderen over verslavingsproblematiek

Fotografe Lieve Blancquaert weet al jaren maatschappelijk relevante thema’s op de lens vast te leggen. Gevoelig en fragiel, maar altijd met veel respect. In het Museum Dr. Ghuislain loopt nog tot 30/05 de tentoonstelling ‘Tussen ons – over leven met een verslaving’. Ouders en kinderen vertellen aan de hand van intieme portretten hoe en op welke manier een verslaving tussen hen in staat. Een project in samenwerking met productiehuis De Chinezen voor TeGek!?.

15

Beleef de oerknal met je bubbel

In de Cosmodrome Kattevennen in Genk kun je samen met je (gezins)bubbel de oerknal herbeleven. Een interactieve tentoonstelling die je wegwijs maakt in de vele wetten van de fysica, terwijl je ruimtemissies uitvoert via een tablet. Op reservatie, dus helemaal veilig!

16

Op ontdekking in het Abdijmuseum

Een museum saai? Dan ben je duidelijk nog niet naar het Abdijmuseum Ten Duinen van Koksijde geweest. Je beleeft er de middeleeuwen met een smartphonewandeling en een heuse fotochallenge. Ideaal om je tiener een beetje afleiding te geven tijdens de paasvakantie.

Gezellig thuis

Echte huismussen hebben het best naar hun zin nu. Maar ben je toch op zoek naar wat afleiding? Dan geven we je met veel plezier nog enkele tips mee om het gezellig en knus te maken én houden tijdens deze bizarre coronadagen.

17

Beluister de Libelle-podcast

Podcasts blijven nog altijd enorm populair, en terecht! Ook bij Libelle maakten we werk van een sterke podcastreeks. Beluister hier alle zes afleveringen van de ‘Mijn Verhaal’-podcast. Zes verhalen die nooit eerder verschenen. Op zoek naar nog meer inspiratie? Dan vind je in dit artikel vast nog enkele leuke luisterstukken.

18

Ga aan de slag in je huis

Nu we al meer dan een jaar vooral thuis doorbrengen, kan het zeker geen kwaad om je huis eens flink op te frissen. Van handige opruimapps tot tips om al je spullen een duidelijk plaatsje te geven, met ons opruimplan zit je helemaal goed. Want geef toe, een opgeruimd huis brengt toch ook een beetje meer rust in je hoofd en dat is net wat we in deze tijden goed kunnen gebruiken.

19

Neem tijd voor jezelf

Een druk gezinsleven, een partner die wel heel aanwezig was de voorbije maanden of als single te hard gevlucht in je werk. In coronatijden is het nog zo belangrijk om écht te ontspannen. Neem dus voldoende tijd voor jezelf. Hier lees je hoe je net te werk gaat.

20

Creatief aan de slag

Misschien wil je tijdens deze coronamaanden wel een nieuwe hobby uitproberen? Dan zijn deze crea-ideetjes een absolute aanrader. Heerlijk om je gedachten te verzetten en met niets anders bezig te zijn dan je handen.

Las je deze artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content