Vraag aan Libelle-diëtiste Annelies: waar komt die vervelende middagdip vandaan?

Vraag aan Libelle-diëtiste Annelies: waar komt die vervelende middagdip vandaan?


Iedereen kent wel het gevoel: een paar uur na de lunch heb je moeite om niet in slaap te dommelen aan je bureau. Libelle-diëtiste Annelies legt uit waar dat vandaan komt.

SOS middagdip

Libelle-diëtiste Annelies: “Een lunch met snelle koolhydraten als pasta en witbrood is geen goed idee wil je de hele namiddag productief blijven. Om de vele koolhydraten in je maaltijd te kunnen verwerken, moet je lichaam immers heel wat insuline aanmaken. Dat vraagt veel energie en daarom voel je je na de maaltijd zo futloos. Eet je vaak pasta, witte rijst en witbrood, dan voel je je in het algemeen trouwens vermoeider.”

“Je lichaam bereidt zich namelijk voor op de zware maaltijd die komt door automatisch veel insuline aan te maken. Je kiest dus beter voor trage koolhydraten zoals groenten en volkorenproducten: die worden trager verwerkt door je lichaam, waardoor je geen insulinepieken en -dalen krijgt.”

Lees zeker ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)