Dag van de Eclair: koop een eclair en steun de strijd tegen kinderkanker

Dag van de Eclair: koop een eclair en steun de strijd tegen kinderkanker
Delphine Heenen van KickCancer en banketbakker Pierre Marcolini. © Lydie Nesvadba

Ben jij verzot op eclairs én wil je graag een goed doel steunen? Ga dan op zaterdag 20 november, Dag van de Eclair, langs bij een bakker in jouw buurt en koop een eclair om jouw steentje bij te dragen aan de strijd tegen kinderkanker.

Geef kinderkanker een koekje van eigen deeg

Kinderkanker – ook wel pediatrische kanker genoemd – is erg zeldzaam en bestaat uit verschillende subtypes die allemaal een specifiek onderzoek vereisen. De behandeling is bovendien erg zwaar en zorgt vaak voor bijwerkingen op latere leeftijd. Om kinderkanker te behandelen, negatieve bijwerkingen te voorkomen of (preventief) te kunnen behandelen, is meer wetenschappelijk onderzoek dus hoognodig.

Daarom slaan banketbakker Pierre Marcolini en Delphine Heenen, oprichtster van de stichting KickCancer, opnieuw de handen in elkaar voor ‘Dag van de Eclair’. Na een succesvolle eerste editie willen ze dit jaar opnieuw geld inzamelen voor de strijd tegen kinderkanker door héél België te laten smullen van exclusieve KickCancer-eclairs.

Waarom uitgerekend een eclair? “Kinderen zijn gek op eclairs“, aldus Delphine. “Voor volwassenen is dit vaak hét typische gebakje uit hun kindertijd. Met vrienden en familie genieten van smakelijke gebakjes past perfect bij de filosofie van KickCancer: solidariteit en samen mooie momenten beleven, dat geeft mensen kracht en hoop om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan.”

Hoe gaat de actie in z’n werk?

Bij elke deelnemende (banket)bakker liggen op zaterdag 20 november KickCancer-eclairs in de toonbank, aan een andere verkoopprijs dan een ‘gewone’ eclair. (Adviesprijs van de KickCancer-eclair: tussen de 3 en 5 euro.) De opbrengst van de bijzondere eclairs wordt volledig aan KickCancer gedoneerd. Zowel de bakker als de klant dragen dus hun steentje bij. De klant betaalt een kleine toeslag per eclair, de bakker doneert ingrediënten, zijn tijd en die van zijn team.

Vind hier een deelnemende bakker in jouw buurt!

Toch geen fan van eclairs? Via kickcancer.be kun je vrijblijvend een gift doen om alsnog jouw steentje bij te dragen aan de strijd tegen kinderkanker. 

Meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)